„O padure cat o tara”, campania prin care se vor planta 17 milioane de puieti. Iata judetele in care se vor face impaduririle

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In cadrul editiei de toamna a campaniei „O padure cat o tara”, se doreste plantarea a peste 17 milioane de puieti, a anuntat ministrul Mediului, Costel Alexe.

„O padure cat o tara este mai mult decat o mare adunare de oameni care planteaza. Campania are in spate de strategii silvice, prin care construim paduri puternice. Am anuntat, in prima etapa a campaniei, plantarea a peste 50 de milioane de puieti. Cu toate ca am avut perioada de urgenta in mijlocul campaniei, am reusit sa plantam in primavara 33 de milioane de puieti. Ne apropiem de partea a doua a campaniei O padure cat o tara si astfel, in octombrie – noiembrie vom planta peste 17 milioane de puieti. Daca in primavara ne-am concentrat pe zonele de munte si deal, in toamna campania va ajunge in zonele de campie, in mod special in judetele deficitare in paduri. In cadrul campaniei O padure cat o tara, vor fi realizate si lucrari de substituire, prin care vom construi paduri mai puternice decat avem astazi. De exemplu, aici, la Pustnicu, vrem sa readucem la viata padurile dominate de stejar! Acum avem, in aceasta zona, in jur de 75% tei, desi candva Codrii Vlasiei erau dominati de stejar. Urmarim ca prin lucrari de substituire sa revenim la ce a fost odata, 75% stejar si restul alte specii, printre care si tei”, a afirmat Alexe.

Judetele in care vor fi plantati cei mai multi puieti

Potrivit ministrului, cei mai multi puieti vor fi plantati in judetele: Tulcea (peste jumatate de milion), Galati (430.000), Calarasi (200.000), Dolj (180.000), Braila (150.000) si Vaslui (110.000).

Dintre acestia, un milion de puieti sunt de stejar, 700.000 de plop si salcie, iar 150.000 sunt frasin artar si alte specii.

De asemenea, vor fi plantate paduri de la zero pe o suprafata de 1.100 de hectare si vor fi completari pe o suprafata de peste 2.000 de hectare.

In editia de primavara a campaniei „O padure cat o tara” au fost plantate de la zero peste 2.400 de paduri si completate 7.000 de paduri tinere din judetele Suceva, Maramures si Sibiu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE