APIA incepe platile pentru seceta. Care este suma acordata pe hectar

Facebook
Twitter

APIA va incepe platile pentru fermierii afectati de seceta, peste 30.000 de beneficiari depunand cereri in acest sens.

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a precizat ca fermierii isi vor primi banii in cateva zile:

„APIA incepe vineri sa faca platile pentru cei care au fost afectati de seceta, fiind vorba de aproximativ 30.000 de beneficiari care au depus cereri de despagubiri si de 1,1 milioane de hectare afectate. Discutam de o suma medie de 200 de euro/ hectar pentru ca difera in functie de cultura”, a spus Oros.

Potrivit spuselor ministrului, banii au fost alocati in urma rectificarii bugetare.

„Legat de despagubiri, la rectificarea de buget, Ministerul Agriculturii a primit cea mai mare alocare. Peste 3,4 miliarde lei au fost distribuiti catre Ministerul Agriculturii, banii care ne sunt suficienti ca sa facem trei lucruri: sa ne continuam activitatea si toate programele aflate in desfasurare, sa oferim despagubirile pentru seceta, unde am alocat 850 de milioane de lei, sa platim avansul la subventiile din campania 2020 si vrem sa facem acest lucru mai devreme. In mod traditional avansul se platea incepand din 16 octombrie. Noi anul acesta o sa platim aceste avansuri mai devreme”, a declarat Adrian Oros.

Citeste si: Seceta si precipitatiile extreme din UE au afectat comertul mondial de grau. Romania, productie cu 40% mai mica fata de 2019

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE