Terapie cu aerosoli din stup, investitia inedita a unui apicultor din Targu Jiu

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Un apicultor din Targu Jiu a deschis de curand un mic cabinet prin care ofera celor interesati sedinte de aerosoli din stupi. Mai exact, cei care ii calca pragul au posibilitatea sa inspire prin intermediul unui tub special aerul care se gaseste chiar in interiorul stupului. Investitia inedita l-a costat pe crescatorul de albine aproape 5.000 euro, insa acesta spune ca ceea ce a realizat nu a fost facut cu gandul la o afacere. Cu toate acestea, nu putini sunt cei care sunt interesati de terapia cu aerosoli din stup.

„De aproximativ cinci ani ma ocup de apicultura. Acest concept de aerosoli l-am observat in Slovenia, de pe internet m-am documentat cel mai mult atunci cand am pus la punct acest proiect. A fost gandit pentru familie, eventual si pentru prieteni, cunostinte, nu ca o afacere. Acum cateva saptamani am terminat de construit locatia. Daca va prezenta interes si pentru publicul larg, suntem bucurosi”, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Costi Bodescu.

Pentru aceasta activitate, apicultorul din Targu-Jiu a construit o casuta din lemn. In cadrul acesteia exista patru fotolii racordate la cate un stup prin intermediul unui tub. La baza fiecarui tub exista o sita care are rolul de a impiedica albinele sa iasa din stup.

Mai mult decat atat, pentru a avea parte de o experienta cat mai placuta, pacientii au posibilitatea sa urmareasca documentare despre apicultura la un televizor sau, in functie de varsta, pentru cei mici, sa se uite la desene animate. De asemenea, pacientii primesc si sosete din plastic pentru a-si acoperi incaltamintea.

aerosoli

„Am observat pe pielea mea pot spune ca toate acele substante volatile care sunt emanate din miere, propolis, polen, laptisor de matca au un efect benefic asupra imunitatii organismului. De asemenea, aceasta forma de terapie poate sa fie un adjuvant pentru cei care au alergii, astm, virozee sau care sufera de depresie, stres. Nu este o metoda de tratament insa, ci un ajutor pe care il putem oferi organismului”, ne-a mai spus Costi Bodescu.

In ceea ce priveste planurile de viitor, apicultorul din Targu Jiu isi doreste sa ofere celor care ii calca pragul o experienta deosebita despre ce inseamna viata de apicultor.

„Nu doresc sa ma extind in privina numarului de stupi, insa mi-ar placea foarte mult sa ofer celor interesati sau curiosi o experienta, de o zi macar, asupra vietii de apicultor. Sa vada ce se intampla intr-un stup, sa afle care sunt principalele lucrari intr-o stupina, toate, bineinteles, cu gandul de a promova mierea si produsele apicole”, ne-a mai declarat Costi Bodescu.

Romania detine, in prezent, 1,47 milioane de familii de albine si are in jur de 40.000 de apicultori la nivel national.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE