Sfaturi utile care te vor ajuta sa-ti gasesti un job bine platit in agricultura

Facebook
Twitter

In zilele noastre, gasirea unui loc de munca bine platit si la care sa fim respectati pare o sarcina aproape imposibila. In agricultura, exista o nevoie continua de personal, insa majoritatea posturilor disponibile presupun o munca intensa, in neconcordanta cu salariul oferit.

Chiar daca in numar mai mic, locuri de munca bune exista si in tara noastra. Totusi, pentru a obtine un astfel de job, va trebui sa fim foarte bine pregatiti si sa oferim angajatorului informatii clare despre pregatirea noastra, recomandari de la foste locuri de munca sau dovezi ale experientei noastre. Iata cateva sfaturi care iti vor asigura un job de succes in agricultura.

1) Lucreaza la structura CV-ului

In prezent, CV-ul este oglinda fiecarui potential angajat. Pe langa informatiile din el, CV-ul il ajuta pe angajator sa-si faca o impresie clara cu privire la capacitatile organizatorice ale angajatului si atentia sa la detalii.

O experienta relevanta jobului pe care dorim sa il obtinem nu este suficienta daca nu reusim sa ne putem in valoare aptitudinile si sa dovedim angajatorului ca suntem persoana potrivita. Acest site ne pune la dispozitie un ghid complet despre ce inseamna un CV Europass si cum sa il concepem pentru a obtine rezultate maxime.

2) Personalizeaza-ti CV-ul in functie de jobul ales

Un CV bine structurat si cu informatii relevante conteaza enorm la angajare, insa pentru a ne mari sansele de a obtine jobul mult visat, va trebui sa investim si mai mult timp in conceperea acestuia. Astfel, specialistii ne recomanda sa redactam un CV care sa se muleze pe cerintele jobului la care aplicam si sa scoata in evidenta calitatile relevante pentru acea pozitie.

Pentru a concepe un astfel de CV, este bine sa citim cu atentie fisa postului respectiv si sa ne scoatem in evidenta aptitudinile care dovedesc ca vom putea indeplini toate sarcinile de serviciu. De exemplu, acest site ne ofera informatii despre cum ar trebui sa arate CV-ul unui bucatar, iar pe baza acestuia ne putem concepe propriul CV, pentru pozitia pe care o dorim.

3) Pregateste-te de interviu

Interviul este ultimul pas in procesul de selectie si factorul decisiv in obtinerea jobului. Chiar daca stim ca suntem pregatiti pentru acel job si ca putem indeplini cu succes toate cerintele, angajatorii sunt interesati si de aspecte precum motivatia, modul de lucru in echipa sau capacitatile noastre de comunicare.

Astfel, pentru a ne creste sansele de a fi angajati, este bine sa adunam informatii despre respectiva companie, despre modul sau de organizare si despre obiectivele sale. Facand acest lucru, interviul va decurge mult mai bine si vom putea avea o conversatie mult mai productiva cu angajatorul.

4) Pune intrebarile potrivite

Cele mai multe persoane considera ca un interviu de succes consta in a raspunde cat mai bine la intrebarile formulate de angajator, insa acest lucru este doar pe jumatate adevarat. Desigur, formularea de raspunsuri bine documentate si relevante conversatiei este importanta, insa tot mai multi angajatori isi doresc sa vada o implicare si din partea angajatului.

Spre sfarsitul interviului, cand angajatorul ne invita sa-i adresam intrebari cu privire la job, este indicat sa profitam la maxim si sa adresam intrebari care vor confirma interesul nostru atat fata de companie cat si fata de jobul in sine. Angajatorii prefera candidatii care intreaba despre oportunitatile de dezvoltare din cadrul firmei, despre obiectivele majore pe care trebuie sa le atinga dar si despre structura echipei in care urmeaza sa lucreze.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE