Loc de munca in strainatate: sfaturi utile care te vor ajuta sa-ti gasesti un job bine platit in agricultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Salariile mai mari dar si oportunitatile de cariera ii determina pe tot mai multi romani sa opteze pentru un job in strainatate. Tarile din Europa de vest au nevoie constanta de personal, iar angajatorii sunt dispusi sa ofere salarii competitive pentru a atrage forta de munca.

Potrivit unui studiu recent, tarile din vest au nevoie acuta de personal in agricultura, iar pentru a-si asigura necesarul de forta de munca sunt dispusi sa ofere salarii foarte competitive.

Vestea buna este ca majoritatea posturilor din agricultura nu necesita pregatire de specialitate si nici experienta in domeniu, iar cei care isi doresc sa aplice au sanse foarte mari de a fi acceptati. Totusi, pentru a te asigura ca vei obtine jobul mult dorit, trebuie sa tii cont de anumite lucruri. Iata care sunt aspectele pe care ar trebui sa le ai in vedere:

1) Cere ajutorul unei firme de recrutare

Pentru angajarea de personal din afara tarii, foarte multe firme aleg sa colaboreze cu o firma de mediere, care sa se ocupe de recrutarea fortei de munca in numele lor. Astfel, acestia vor fi siguri ca vor angaja muncitori care corespund cerintelor lor, iar in acest mod vor reusi sa economiseasca timp.

Din fericire, este foarte usor sa gasim o astfel de firma de recrutare, iar aceasta ne poate oferi ajutor cu toate actele si formalitatile necesare pentru angajare. Majoritatea fac selectia candidatilor direct din tara, iar dupa caz, reprezentanti ai firmei la care urmeaza sa lucram pot veni in tara pentru a sustine un interviu de angajare.

2) Atentie la inselatorii

Din pacate, foarte multe persoane rau intentionate profita de dorinta oamenilor de a-si gasi un loc de munca in strainatate si lanseaza oferte de munca false, pentru a le lua banii. Pentru a ne feri de astfel de inselatorii, este bine adunam cateva informatii despre locul de munca pentru care aplicam dar si despre compania de recrutare.

Pentru a ne asigura ca aplicam la un job real, este indicat sa cautam informatii despre firma de recrutare pe internet. Verifica datele companiei, recenzii din partea persoanelor care au mai avut colaborari si orice alte informatii care ar putea indica o inselatorie (ex: cer comision inainte de angajare, taxe astronomice de legalizare documente, etc.). Mai multe detalii despre cum sa ne ferim de inselatorii dar si despre drepturile unui angajat gasim pe acest site.

3) Apeleaza la platforma EURES

EURES este o platforma care ii ajuta pe solicitanti sa-si gaseasca un loc de munca si pe angajatori sa recruteze personal din toata Europa. Aceasta platforma reprezinta cea mai sigura metoda de a gasi un loc de munca in strainatate si cea mai lipsita de riscuri.

Putem gasi un consilier EURES in cadrul Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca. Fiecare agentie judeteana are un specialist EURES care te poate tine la curent cu ofertele de munca in strainatate pe care agentia le intermediaza, te poate ajuta sa depui actele necesare si iti poate oferi ponturi utile despre cum decurge un interviu.

4) Completarea CV-ului

Chiar daca agentia de consultanta/recrutare ne ofera de regula asistenta in completarea tuturor documentelor, este indicat sa ne ocupam personal de completarea CV-ului. In general, majoritatea companiilor din UE prefera un CV in format Europass. Un astfel de CV poate fi conceput si descarcat online.

Atunci cand completam CV-ul este important sa mentionam experienta profesionala relevanta jobului pentru care aplicam, ce responsabilitati am indeplinit la fostele locuri de munca, studiile si alte aptitudini. Pentru a fi siguri ca CV-ul nostru va fi parcurs in totalitate de catre angajator este bine sa prezentam doar informatii relevante, scrise intr-un mod concis.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE