Selgros îngheață colaborarea cu Avicola Călărași, reclamând calitatea produselor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Retailerul Selgros a retras din magazinele sale toate produsele livrate de Avicola Călăraşi, invocând aspectul şi calitatea necorespunzătoare a acestora, şi a decis stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situaţiei, se arată într-un comunicat emis de companie.

„În luna septembrie, compania Selgros a refuzat în mai multe magazine livrări de la furnizorul Avicola Călărași din cauza aspectului și calității necorespunzătoare. În data de 11.09.2013 magazinul Selgros din Brăila a trimis direct la distrugere o cantitate importantă de carne de pasăre de la Avicola Călărași. Dată fiind situația furnizorului Avicola Călărași, compania Selgros a decis retragerea tuturor produselor livrate de către acesta din magazine și stoparea oricăror livrări viitoare de marfă până la clarificarea situației”, se precizează în documentul citat.

Selgros Cash&Carry România este unul dintre cei mai importanți actori din comerțul românesc și deține 19 magazine în România.

Numele producătorului Avicola Călărași a fost vehiculat în scandalul în care procurorul Angela Nicolae și fiul său sunt implicați. Procurorii DNA o acuză pe Angela Nicolae că, în perioada 2012-2013, a primit prin intermediul fiului său, sume între 2.000 lei și 5.000 lei cu promisiunea că va interveni în dosarele în care erau implicați evazioniștii. Secția pentru procurori a CSM a dispus ieri suspendarea din funcția de magistrat a Angelei Nicolae.

Procurorii au mai descoperit că societatea Avicola Călărași, una dintre firmele din rețea, trimitea pe rafturile hypermarketurilor carne expirată, infestată cu salmonela sau cu excremente de șoarece. Produsele erau ascunse la controalele medicilor veterinary, potrivit interceptărilor procurorilor.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE