lemn de foc

Romsilva furnizeaza 1,7 milioane de mc de lemn de foc, in 2021

Facebook
Twitter

Pana la sfarsitul anului 2021, Romsilva va furniza un total de peste 1,7 milioane metri cubi (mc) de lemn de foc din padurile care sunt proprietate publica a statului. Pretul mediu de valorificare va fi de 183,21 de lei, fara TVA, noteaza Agerpres.  

Pana la ora actuala, Romsilva a vandut populatiei 1.065.229 mc de lemn pentru foc, iar pana la finalul anului va mai pune pe piata inca 700.000 mc de lemn de foc.

Stocurile de lemn de foc ale Romsilva

In acest moment, in depozitele ocoalelor silvice din cadrul Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva se afla un stoc de circa 250.000 mc pentru incalzirea locuintelor, precizeaza sursa citata intr-un comunicat transmis AGERPRES.

Te-ar mai putea interesa: Romsilva: inca 2.000 de hectare de padure, protejate de defrisari

„Pretul mediu de valorificare a lemnului pentru foc din acest an este de 183,21 lei, fara TVA, iar pretul variaza in functie de specie, sortiment si locul de livrare. Numeroase ocoale silvice din cadrul Romsilva asigura, contra cost, si transportul lemnelor pentru foc”, se mentioneaza in comunicat.

Toate preturile si volumele de lemn pentru foc sunt afisate la sediile ocoalelor silvice din cadrul Romsilva si, in format electronic si centralizat, pe pagina de internet www.rosilva.ro , la sectiunea „Disponibil lemn pentru foc”, aceste date fiind actualizate periodic.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE