lemn de foc

Romsilva a infiintat peste 1.000 de depozite de lemn. Care este scopul masurii?

Facebook
Twitter

Romsilva a infiintat 1.033 de depozite de lemn, recoltat din padurile pe care le administreaza. Masura are rolul de a facilita vanzarea lemnului fasonat, atat catre populatie cat si catre industria prelucratoare, se arata intr-un comunicat transmis de Regia Nationala.

In primele cinci luni ale acestui an, au fost vanduti direct catre populatie, ca lemn pentru foc, 689.243 metri cubi de lemn, cu 253.800 metri cubi mai mult decat in perioada similara a anului trecut, din cei 1,32 milioane metri cubi lemn fasonat, exploatati in regie proprie sau prin contracte de prestari servicii.

Citeste si: Eurostat: consumul de ingrasaminte pentru culturile agricole, in crestere

„Anual, Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pune pe piata circa 9,5 milioane de metri cubi, iar ponderea lemnului fasonat va creste in acest an pentru ca, de la inceputul anului viitor, 50% din volumul total de masa lemnoasa pusa pe piata din padurile proprietatea publica a statului sa fie lemn fasonat, exploatat prin forte proprii sau prin contracte de prestari servicii cu firme atestate”, se mentioneaza in comunicat.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,13 milioane hectare paduri proprietatea publica a statului, circa 48% din padurile tarii, si asigura servicii silvice pentru circa un milion hectare de paduri aflate in alte forme de proprietate.

De asemenea, Romsilva administreaza 22 de parcuri nationale si nationale, precum si 12 herghelii de stat.

Din totalul padurilor proprietatea publica a statului, 80% detin certificarea managementului forestier in standard international.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE