Produsele romanesti sunt o concurenta reala pe pietele straine!

Facebook
Twitter

Produsele romanesti care ajung la export sunt o concurenta reala pentru cele din tara natala! Afirmatia este facuta de Dorin Cojocaru, presedintele Asociatiei Patronale Romane din Industria Laptelui (APRIL), in legatura cu alerta eronata a italienilor despre branza din Romania.

„In 2014, italienii, la fel, ne-au scos de pe raft. Suntem o concurenta! Spaniolii vin si spun: O, ia uite, romani la raft, pai nu avem noi concurenta deja, mai vin si ei sa vanda la noi? Problema noastra insa este ca atunci cand vedem un investitor strain, pozitia noastra e ghiocel”, a spus Dorin Cojocaru, in cadrul conferintei „Business Breakfast – Producatorul roman, intre sanatatea consumatorului si institutiile statului”.

In acest context, Vladimir Manastireanu, director executiv al Asociatiei Romane a Carnii (ARC), precum si fost sef al ANSVSA, a declarat ca operatorii economici din Romania respecta mult mai bine legislatia europeana si cea din tara noastra decat cei straini.

„In Romania, consumatorul roman e mai mult dezinformat. Industria prelucratoare si producatoare din industria alimentara din Romania e mult mai atenta la consumatorul roman decat cea din strainatate. Personal, am vizitat abatoare din strainatate, fabrici de produse lactate sau din carne din strainatate. E mult mai multa curatenie la noi. Respectam mult mai bine legislatia europeana si cea romaneasca decat o respecta cei din afara. Insa, consumatorul neamt e mult mai atasat de industria din Germania, e mult mai bine educat din scoala primara vizavi de ce inseamna alimentatie sanatoasa, pe cand consulatorul roman nu este educat in acest sens”, a spus Vladimir Manastireanu in cadrul conferintei.

In data de 22 martie, dupa 6 zile de la publicarea alertei, autoritatile italiene au corectat notificarea transmisa in data de 16 martie in Sistemul de alerta rapida pentru alimente si furaje (RASFF) cu privire la contaminarea cu Escherichia coli (E-coli) a branzei din Romania. Conform corecturii, numele produsului vizat este „branza fermentata” si nu „branza de oaie” cum s-a anuntat initial.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE