ANSVSA a dispus, pana pe data de 6 aprilie, organizarea de controale oficiale care vizeaza respectarea conditiilor sanitare veterinare referitoare la producerea, colectarea si procesarea laptelui crud si a produselor lactate, inclusiv a celor distribuite prin programul “Laptele si cornul”, potrivit unui comunicat al Autoritatii.

“Directorii executivi ai DSVSA judetene vor colabora cu Institutiile Prefectului si cu Directiile de Sanatate Publica, in vederea organizarii unor controale tematice comune (DSVSA-DSP) in ferme de animale producatoare de lapte, centre de colectare si unitati de procesare a laptelui, conform atributiilor ce revin DSVSA si DSP, stabilite de legislatia in vigoare si, respectiv, in baza Protocolului de colaborare, incheiat in anul 2012, intre ANSVSA si Ministerul Sanatatii”, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale Sanitar Veterinar si pentru Siguranta Alimentelor.

ANSVSA precizeaza ca o atentie deosebita va fi acordata respectarii conditiilor de igiena si a lantului frigorific pe durata transportului, a depozitarii laptelui si a produselor lactate distribuite prin programul “Laptele si cornul”,

Astfel, vor fi efectuate controale oficiale la depozitele independente care asigura depozitarea produselor lactate, precum si la operatorii care detin mijloace de transport si asigura distributia laptelui si a produselor lactate distribuite in cadrul acestui program.

Controalele Autoritatii apar pe fondul mai multor cazuri de imbolnaviri ai unor elevi care au consumat lapte de la scoala, precum si pe fondul scandalului infectarii cu E.coli pentru o serie produse lactate realizate de un procesator roman.

Share on Facebook