Produsele bio din România, promovate în China

Facebook
Twitter

Prim-ministrul României, Victor Ponta, efectuează o vizită în China, pe lista discuțiilor cu oamenii de afaceri chinezi fiind și găsirea unor soluții pentru facilitarea exporturilor de produse bio românești.

„În cadrul convorbirilor cu oficialitățile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale dintre România şi Republica Populară Chineză, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la București, în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii”, se precizează într-un comunicat remis de Guvern.

De asemenea, premierul se va deplasa cu trenul de mare vizită la Tienjin, unde va vizita parcul tehnologic și va avea o întâlnire cu reprezentanți ai firmelor care derulează activități în parc în domeniile IT, componente auto, produse bio, construcții mașini etc. Cu această ocazie vor fi semnate și o serie de documente bilaterale.

Anul trecut, cu ocazia Forumului China-Europa Centrală și de Sud-Est, au fost semnate mai multe acorduri în vederea exportului de produse agroalimentare din România în China. Pe listă se aflau carnea și animalele vii, însă până acum, aceste înțelegeri nu s-au materializat.

Totodată, vineri a avut loc o întâlnire, la sediul Ministerului Agriculturii, între reprezentanți ai provinciei Yunnan din Republica Populară China. Delegația a fost primită de Mihaela Ciuciureanu, secretar general adjunct al MADR, precum și de Elena Tatomir, director general al Direcției Generale de Politici Agricole și Strategii, Roxana Zarma, director general al Direcției de Relații Internaționale și Afaceri Europene și Mihai Herciu, directorul general al Direcției Generale Dezvoltare Rurale. Discuțiile s-au axat pe subiecte de interes privind agricultura din România, dezvoltarea rurală, cercetarea și inovarea din domeniu.

Ulterior, delegaţia chineză e efectuat două vizite în teren, la Institutul Național de Cercetare de la Fundulea și la o fermă de bovine.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE