Metro așteaptă primele camioane cu prune și mere din Republica Moldova

Facebook
Twitter

Primele camioane cu mere și prune moldovenești au pornit ieri spre România și urmează a fi comercializate în magazinele din rețeaua Metro.

Anunțul a fost făcut de premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă, în cadrul emisiunii „Moldova în direct”, la postul public de televiziune. Oficialul de la Chișinău a precizat că prețul negociat de exportatori este foarte bun, iar în prezent autoritățile iau în calcul și alte rețele de magazine din Europa, pentru comercializarea fructelor. În acest sens, au loc negocieri cu reprezentanții rețelelor de magazine germane, britanice și franceze, informează noi.md.

Totodată, au loc discuții în vederea depozitării fructelor și legumelor produse peste Prut în spații din Uniunea Europeană, iar miniștrii Agriculturii din România și Germania se vor deplasa la Chișinău în luna septembrie, pentru a stabili detalii în acest sens.

Anterior, România a anunțat că va importa 14 mii de tone de mere din Republica Moldova. La începutul lunii august, un lot de 600 de tone de prune a fost vândut în România cu trei lei kilogramul.

De asemenea, autoritățile de la București au cerut Comisiei Europene urgentarea procedurilor privind aplicarea Acordului de Liber Schimb cu Republica Moldova, astfel încât producătorii moldoveni să poată exporta mai devreme marfa în spațiul comunitar, fără taxe vamale.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE