Pregatiri pentru sezonul cald: cateva imbunatatiri pe care le poti aduce gospodariei tale

Facebook
Twitter

In anotimpul cald incepem sa apreciem cu adevarat beneficiile pe care o gospodarie la tara ni le ofera. Vremea frumoasa si calduroasa ne ofera acum posibilitatea de a petrece mai mult timp in aer liber, inconjurati de natura.

Totusi, pentru a ne bucura cu adevar de gospodaria noastra, este necesar sa aducem cateva imbunatatiri, pentru a ne asigura un confort maxim si o productivitate cat mai ridicata. In general, aceste imbunatatiri nu necesita o investitie foarte mare si nu sunt foarte consumatoare de timp, iar cu un spirit organizator puternic si putina pricepere, le putem realiza in cel mai scurt timp. Iata cum iti poti pregati gospodaria pentru sezonul cald:

1) Amenajarea/renovarea terasei

Terasa este un element important pentru orice gospodarie moderna. De obicei, foarte multe persoane aleg sa includa terasa in gradina, intocmai pentru a fi inconjurati de natura si pentru a se bucura de roadele muncii lor.

Atunci cand amenajam o terasa, trebuie sa avem in vedere construirea unei pardoseli, alegerea si montarea unui acoperis dar si achizitionarea sau confectionarea de mobilier pentru terasa. De asemenea, amenajarea unei bucatarii exterioare de vara este o idee foarte buna. Daca luati in calcul acest lucru, puteti gasi mai multe modele de gratare si accesorii pe acest site.

2) Construirea unei bolte de vie

Construirea unei bolte este o operatiune extrem de permisiva, care ne da posibilitatea de a-i alege forma, orientarea, pozitia sau materialele componente. Totusi, indiferent de rezultatul final, pentru construirea unei bolte vom avea nevoie de anumite unelte considerate standard pentru o astfel de lucrare. Unul din cele mai importante echipamente este un aparat de sudura, pe care il gasiti pe acest site.

Presupupand ca ati plantat deja butasii de vie iar plantele s-au dezvoltat suficient, este timpul sa ne ocupam de dirijarea vitei de vie pe bolta nou construita. Pentru conducerea viei pe lungime, va trebui sa avem in vedere ca lastarii dezvoltati in exces ar putea avea un efect negativ asupra plantei, privand-o de substantele nutritive din sol, dar si de lumina. De aceea, este indicat sa inlaturam majoritatea lastarilor si sa lasam planta principala sa se dezvolte.

3) Amenajarea gradinii

Un element extrem de important si pentru unii si principalul motiv pentru care se muta la tara este gradina. Gradina poate fi conceputa ca o oaza de liniste si relaxare, dar si ca o sursa de legume si fructe 100% bio. De asemenea, gradinaritul este o activitate foarte relaxanta, care ofera o satisfactie imensa.

Desigur, gradina noastra va trebui conceputa in functie de marimea curtii, insa chiar si pentru un spatiu limitat se pot gasi idei de design extrem de atractive, care imbina functionalitatea cu aspectul placut.

4) Construirea/renovarea unei magazii

Atunci cand detinem o gospodarie, vom avea nevoie si de unelte si echipamente, care trebuie depozitate corespunzator. Lipsa unui spatiu adecvat de depozitare pentru aceste echipamente poate fi extrem de frustranta si nu rareori se intampla sa ratacim o unealta exact atunci cand avem cea mai mare nevoie de aceasta.

Daca infiintam o gospodarie de la 0, atunci contruirea unei anexe este necesara. Totusi, in cazul in care preluam o gospodarie cu anexa deja construita, transformarea unei anexe vechi intr-o magazie este mult mai rapida dar si mai eficienta economic. Pentru o depozitare optima a echipamentului recomandam segmentarea spatiului si impartirea uneltelor/sculelor pe categorii, in functie de frecventa cu care le utilizam si de functia fiecareia.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE