Cum infiintam o gospodarie si cum aducem la tara calitatea traiului de la oras

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In prezent, tot mai multe persoane aleg sa abandoneze traiul confortabil de la oras si sa-si infiinteze propria lor gospodarie. Aglomeratia, poluarea excesiva dar si spatiul limitat, sunt doar cateva din motivele pentru care oamenii aleg traiul la tara.

Cu toate acestea, o persoana bine organizata poate sa-si asigure si la tara conditiile de la oras, bucurandu-se in acelasi timp si de libertatea pe care o gospodarie le-o ofera. Secretul este sa luam lucrurile pas cu pas si sa acordarm o atentie egala fiecarui element din viitoarea noastra gospodarie, pentru ca doar asa vom construi ceva cu adevarat reusit.

Totusi, multitudinea de sfaturi si ghiduri existente in mediul online ne poate debusola in cele mai multe cazuri si din cauza complexitatii informatiei, foarte multe persoane abandoneaza ideea de a-si infiinta propria gospodarie. Iata niste informatii simple insa extrem de utile, care te vor ajuta sa pui bazele propriei tale gospodarii, pe care sa o lasi mostenire nepotilor.

1) Amenajarea gradinii

Un element extrem de important si pentru unii si principalul motiv pentru care se muta la tara este gradina. Gradina poate fi conceputa ca o oaza de liniste si relaxare, dar si ca o sursa de legume si fructe 100% bio. De asemenea, gradinaritul este o activitate foarte relaxanta, care ofera o satisfactie imensa.

Desigur, gradina noastra va trebui conceputa in functie de marimea curtii, insa chiar si pentru un spatiu limitat se pot gasi idei de design extrem de atractive, care imbina functionalitatea cu aspectul placut. Acest site ne ofera un ghid complet de amenajare gradina, cu multe sfaturi utile.

2) Amenajarea terasei

Terasa este un element important pentru orice gospodarie moderna. De obicei, foarte multe persoane aleg sa includa terasa in gradina, intocmai pentru a fi inconjurati de natura si pentru a se bucura de roadele muncii lor.

Atunci cand amenajam o terasa, trebuie sa avem in vedere construirea unei pardoseli, alegerea si montarea unui acoperis dar si achizitionarea sau confectionarea de mobilier pentru terasa. Mai multe sfaturi utile despre amenajarea terasei gasim pe acest site.

3) O magazie/un mic atelier

Atunci cand detinem o gospodarie, vom avea nevoie si de unelte si echipamente, care trebuie depozitate corespunzator. Lipsa unui spatiu adecvat de depozitare pentru aceste echipamente poate fi extrem de frustranta si nu rareori se intampla sa ratacim o unealta exact atunci cand avem cea mai mare nevoie de aceasta.

Daca infiintam o gospodarie de la 0, atunci contruirea unei anexe este necesara. Totusi, in cazul in care preluam o gospodarie cu anexa deja construita, transformarea unei anexe vechi intr-o magazie este mult mai rapida dar si mai eficienta economic. Pentru o depozitare optima a echipamentului recomandam segmentarea spatiului si impartirea uneltelor/sculelor pe categorii, in functie de frecventa cu care le utilizam si de functia fiecareia.

4) Spatiu separat pentru cresterea animalelor

Foarte multi fermieri care se ocupa si cu cresterea animalelor considera ca din cauza acestora, nu vor putea sa-si construiasca o gospodarie aspectuoasa. In cazul in care nu cream un spatiu special in care animalele sa se desfasoare, acestea cel mai probabil ne vor invada gradina, gardul viu sau orice alt tip de decoratiuni. De aceea, este important sa ne delimitam spatiul personal de spatiul destinat cresterii animalelor.

Delimitarea spatiului se face foarte simplu, cu un gard de sarma sau de lemn, iar pentru pasari si porci putem construi cate un tarc extins, in care acestia sa aiba suficient spatiu. De regula, spatiul destinat cresterii animalelor ar trebui amenajat in spatele gospodariei, pentru a evita mirosul neplacut si pentru a nu tenta animalele sa ne invadeze spatiul de locuit.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE