Porumb contaminat cu listeria. Noua persoane au decedat. Anunt al autoritatilor despre situatia din Romania

Facebook
Twitter

Autoritatea europeana pentru siguranta alimentara a instituit o alerta sanitara pe tot teritoriul UE, dupa de noua oameni au murit, fiind infectati cu bacteria listeria, noteaza Digi24.

Victimele au fost contaminate cu aceasta bacterie dupa ce au consumat porumb congelat. Pana in prezent, au fost confirmate 47 de cazuri de imbolnavire in cinci state europene: Marea Britanie, Austria, Danemarca, Finlanda si Suedia.

Care este sursa contaminarii

Conform autoritatilor competente, bacteria ar proveni de la o fabrica de ambalare a porumbului din Ungaria, care a procesat si apoi livrat produse contaminate.

Specialistii ne recomanda sa fierbem toate legumele si fructele congelate inainte de a le consuma, chiar daca urmeaza sa le utilizam pentru salate sau sucuri, pentru ca astfel vom preveni riscul de a fi contaminati cu astfel de bacterii.

Romania nu prezinta pericol de infectie cu listeria

Conform ANSVSA, Romania nu este prezenta pe lista de distributie a porumbului congelat contaminat cu listeria, iar tara noastra nu importa porumb procesat de respectiva firma din Ungaria.

„Romania nu figureaza pe lista de distributie a porumbului congelat contaminat cu Listeria Monocytogenes, produs in Ungaria, conform informatiilor primite pana in acest moment de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor, prin Punctul National de Contact al Sistemului Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje din Romania (PNC SFAAF RO)”, se arata in comunicatul eliberat de ANSVSA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE