ANSVSA verifica produsele care ar putea fi infestate cu Listeria. Ce au descoperit specialistii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

S-au finalizat primele analize de laborator pentru probe prelevate din produsele congelate retrase preventiv de la vanzare.

Rezultatele examinarilor de laborator au infirmat prezenta Listeriei monocytogenes in probele prelevate din urmatoarele tipuri de produse congelate: fasole verde taiata, broccoli, ardei gras fasii, porumb dulce, amestec mexican de legume, aflate pe lista de distributie a produselor congelate pentru care s-a initiat retragerea preventiva de la comercializare din statele membre.

Notificarile actualizate, primite prin Sistemul Rapid de Alerta pentru Alimente si Furaje, nu includ buletine de analiza care sa indice prezenta Listeria monocytogenes in produsele congelate de pe piata din tara noastra.

Pe masura ce sunt primite, informatiile sunt transmise structurilor teritoriale ale ANSVSA, care monitorizeaza in continuare procedurile de retragere si rechemare a firmelor distribuitoare si a celor care comercializeaza produsele congelate, incluse pe lista de distributie comunicata actualizata.

Probe prelevate din alte produse congelate, care au facut obiectul retragerii preventive in Uniunea Europeana, sunt in curs de analizare in laborator.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE