ANSVSA: discutii cu oficialitatile europene pentru combaterea focarului de pesta porcina

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Presedintele ANSVSA, dr. Geronimo Branescu, participa in perioada 10 – 11 iulie, la grupul de lucru al sefilor serviciilor veterinare din Uniunea Europeana, care se desfasoara la Bruxelles.

O tema importanta pe agenda intalnirii este cea a evolutiei Pestei Porcine Africane (PPA) pe continentul european. Discutiile pe acest subiect se vor axa pe modul in care evolueaza aceasta boala in fiecare tara afectata, actiunile intreprinse si stabilirea de modalitati cat mai eficiente de colaborare intre statele membre pentru a impiedica raspandirea bolii si pentru a limita pierderile generate de aceasta.

Dintre celelalte teme care urmeaza a fi discutate, mentionam: prezentarea programului presedintiei austriece in domeniul veterinar, situatia sanatatii animale – Strategia viitoare, legea sanatatii animale si Regulamentul privind controalele oficiale, propunerea de Regulament al Parlamentului European si al Consiliului privind transparenta si durabilitatea evaluarii riscurilor la nivelul UE in cadrul lantului alimentar de modificare a Regulamentului (CE) nr. 178/2002 (legislatia generala in domeniul alimentar) si perspectivele privind finantarea activitatilor de sanatate animala in viitor.

Participarea tarii noastre la aceasta intalnire este o oportunitate de a face schimb de experienta si de expertiza, pentru identificarea celor mai bune solutii care pot fi aplicate pentru gestionarea focarelor de PPA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE