septembrie 28, 2021

Petre Daea, la discutii cu producatorii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seful MADR, Petre Daea a fost prezent acum cateva zile la un targ dedicat agriculturii romanesti, unde a vizitat standurile cu produse traditionale romanesti si a stat de vorba cu producatorii si cu comerciantii, scrie Agerpres.

,,Toate produsele traditionale romanesti sunt extraordinar de bune si ma bucur ca sunt prezente si aici, ca si la celelalte targuri, demonstrand o preocupare deosebita in domeniu si, totodata, o dezvoltare a consumului, pentru ca aceste produse sunt cerute. Trebuie sa promovam produsele noastre, pentru ca merita”, a spus Petre Daea.

Targul Mare de Primavara de la Racasdia a reunit ca in fiecare an sute de agricultori, crescatori de animale, producatori dar si mestesugari. Ministrul a stat de vorba cu fiecare in parte, incercand sa le afle problemele si nemultumirile, dar si reintalnindu-se cu vechi cunostinte.

,,Am regasit un fermier, care anul trecut m-a intrebat ce trebuie sa faca pentru a-si valorifica mierea, iar acum mi-a multumit. El a apreciat foarte mult actul normativ care este in Parlament, privind acordarea unui borcan de miere pentru elevi, la o luna, in asa fel incat sa rezolvam cele doua probleme, pe de o parte o hrana sanatoasa pentru copii, dar si o valorificare pe masura pentru cei care se ocupa cu albinaritul”, a precizat Daea.

In judetul Caras-Severin au fost omologate sapte produse

Conform directorului adjunct al Directiei Agricole Judetene, Pavel Nefir, sapte produse agroalimentare din judetul Caras-Severin au fost omologate si altele sunt in curs de omologare.

,,Suntem la o manifestare pe care noi o asteptam cu deosebit interes, pentru ca Targul de la Racasdia are traditie si un anume nivel de prezentare. Am avut si foarte multi ofertanti, dar si multi cumparatori. Suntem bucurosi ca avem produse traditionale cu acte in regula. Este un inceput, pentru ca urmeaza ca si altele sa fie omologate, cum este branza din Banatul Montan. Pana acum au fost aprobate sapte produse alimentare, cum sunt branza si sucurile naturale de Cornereva ori produsele apicole ale Cooperativei Prisacarii Hercules. Este foarte important acest lucru, pentru ca cei care cumpara au incredere ca produsul respectiv este sanatos si este de o calitate deosebita’’, a spus Pavel Nefir.

Targul Mare de la Racasdia a ajuns in acest an la cea de-a 37-a editie si a primit peste 5.000 de vizitatori.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE