AFIR a acordat finantare in valoare de peste 3 milioane de euro. Cine a primit banii

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, prin intermediul Centrului Regional 1 Nord – Est, a organizat vineri, 23 martie 2018, in parteneriat cu Institutia Prefectului din judetul Botosani, o intalnire de lucru pentru semnarea Contractelor de finantare, pentru prezentarea oportunitatilor de finantare disponibile solicitantilor din regiune si a stadiului implementarii Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020). Evenimentul s-a desfasurat in sala Nicolae Iorga a Prefecturii Botosani.

La intalnire au participat Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, Prefectul judetului Botosani, Dan-Constantin SLINCU si reprezentanti ai conducerii Agentiei de la nivel regional si judetean. De asemenea, alaturi de conducerea institutiilor organizatoare si de reprezentantii autoritatilor publice locale, au fost prezenti primari din judet si reprezentanti ai Grupurilor de Actiune Locala din zona.

In cadrul acestei actiuni s-au semnat Contracte de finantare in valoare totala nerambursabila de peste 3 milioane de euro cu beneficiarii publici si privati din judetul Botosani, contracte de finantare incheiate atat prin Grupurile de Actiune Locala, cat si direct prin AFIR.

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a precizat: „Reiterez rolul deosebit de important pe care il are relatia tripartita dintre Agentie, beneficiarii PNDR 2020 si consultanti. Pe aceasta cale, recomand tuturor celor implicati sa abordeze cu responsabilitate zona fondurilor europene. Evenimentul de astazi are o incarcatura aparte pentru beneficiarii care semneaza Contractele de finantare. E foarte simplu sa semnezi un contract de finantare, sa obtii avansul, dar importanta cea mai mare in cazul unui proiect cu finantare europeana o are partea de implementare. Obiectivul nostru comun este sa reusim implementarea cu succes a proiectelor contractate, astfel incat banii europeni sa ramana in tara, pentru ca numai in acest fel comunitatile pe care le reprezentati vor putea atinge nivelul de dezvoltare pe care toti ni-l dorim.

Proiectele finantate prin Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 vizeaza investitii de utilitate publica, investitii agricole si neagricole. Cu acest prilej, reprezentantii AFIR au prezentat principalele oportunitati de finantare disponibile solicitantilor prin intermediul submasurilor din cadrul PNDR 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE