AFIR a simplificat modul de obtinere a fondurilor europene

Facebook
Twitter

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a organizat joi, 22 martie 2018, in Bucuresti, o intalnire de lucru si schimb de experienta cu reprezentanti ai Microsoft Romania si din alte institutii ale administratiei publice centrale.

Aceasta actiune vine ca o confirmare a faptului ca gestionarea sistemului informatic complex care asigura procesarea cererilor de finantare, dar si a tuturor fluxurilor adiacente acestui domeniu, este facuta de catre Agentie la cele mai inalte standarde.

La intalnire au participat domnul Alexandru POTOR – Secretar de stat in Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, domnul Adrian CHESNOIU, Director general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, domnul Adrian MARINESCU, Director pentru Sectorul Public din cadrul Microsoft Romania, precum si experti IT din cadrul AFIR, din Microsoft Romania si din alte institutii ale administratiei publice centrale.

Prin tehnologie, AFIR a marit rata de absorbtie a fondurilor europene

In cadrul dezbaterilor, domnul Secretar de stat a tinut sa sublinieze performantele atinse de Agentie in ceea ce priveste aplicatiile tehnologiei IT: „AFIR a reusit sa valorifice resursele oferite de Microsoft, ceea ce a dus la o amplificare a capacitatii institutionale de absorbtie a fondurilor europene. Sunt convins ca o mare parte din succesul MADR in ceea ce priveste rata de absorbtie se datoreaza si acestei utilizari a ultimelor tehnologii informatice. Recomand si celorlalte institutii sa se dezvolte si sa utilizeze astfel de sisteme inteligente. Am avut o colaborare excelenta cu furnizorul nostru Microsoft pentru solutiile de stocare a datelor de tip “Cloud”. Dezvoltarile departamentului IT al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale sunt excelente si au beneficiat de suportul consistent al expertilor partenerilor nostri.

Directorul general al Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, Adrian CHESNOIU, a declarat in deschiderea evenimentului: „Prin aceasta intalnire dorim sa aratam cum am reusit sa oferim servicii superioare beneficiarilor nostri si sa debirocratizam procesul de obtinere a fondurilor europene pe care le gestionam. Folosirea tehnologiilor de ultima ora a permis obtinerea unor economii importante la bugetul de stat, estimate pana in prezent ca depasind suma de 300.000 de euro.”

Prezentarea sustinuta de expertii Directiei IT din cadrul AFIR a trecut in revista solutiile informatice dezvoltate de echipa Agentiei pe baza tehnologiei de cloud[1]. Este vorba despre aplicatia de primire si procesare a cererilor de finantare, a celei pentru derularea achizitiilor private, baza de date cu preturi de referinta, sistemul de gestionare a problemelor tehnice cu care se pot confrunta utilizatorii, precum si alte dezvoltari de softuri care sustin sau vor sustine fluxul informatic.

In urma acestei prezentari, specialistii Microsoft Romania au mentionat faptul ca AFIR este una dintre cele mai avansate institutii guvernamentale in ceea ce priveste serviciile digitale oferite publicului.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Pescuitul la caras: sfaturi esentiale

Bucuria pescuitului la caras consta intr-o combinatie de tehnica, rabdare si cunostinte. Pentru a-ti imbunatati experienta de pescuit la caras,

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE