Petre Daea ajuta un crescator care si-a pierdut oile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea a infiintat o linie de sponsorizare prin care ii indeamna pe fermieri sa ajute un crescator de oi, care a pierdut 50 de oi si 50 de miei in urma unui incendiu, noteaza Agerpres.

,,In Sura Mica, la Sibiu, un fermier a avut un necaz: i-a luat foc furajul si evident nu a putut elibera oile si au ars 50 de oi cu 50 de miei. Am socotit necesar sa mearga consilierul meu care era in zona. S-a dus la fata locului, am discutat eu direct cu fermierul respectiv, sa-l imbarbatez, cum o fac de fiecare data”, a declarat Petre Daea.

In viziunea ministrului, cea mai potrivita masura este sprijinirea crescatorului prin deschiderea unei linii de sponsorizare. Astfel, fermierii care doresc sa ajute ii pot dona animale crescatorului, pentru ca acesta sa-si recupereze efectivul de ovine.

,,Am ajuns la concluzia sa deschidem o linie de sponsorizare la nivelul Directiei Agricole si ceilalti crescatori de ovine sa ii doneze o oaie, doua, cate pot, astfel incat sa-si refaca efectivul. Pana la aceasta data avem semnale bune in directia aceasta, iar cand vor ajunge oile la fermierul aflat in situatia grea o sa va informam in asa fel incat sa vedeti ca se realizeaza ce spunem si oamenii sunt solidari. Fiti si voi solidari cu ei’’, a mai precizat ministrul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE