Petre Daea: bunicul meu imi spunea urmatorul lucru, lana e gaj pentru banca

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In acest sfarsit de saptamana, petrecut ca de obicei in teren, ministrul Agriculturii s-a aflat sambata, 29 iulie 2017, in judetul Hunedoara, comuna Orastioara de Sus, unde a fost alaturi de cativa gospodari aflati in plina campanie de recoltat la triticale, conform unui comunicat MADR.

„Recolta de anul acesta a fost foarte buna, oamenii sunt multumiti, intampinandu-si oaspetii cu placere si ospitalitate”, a apreciat Petre Daea.

De aici, ministrul Daea s-a deplasat in judetul Sibiu, comuna Jina, unde a fost invitat sa participe la unul din cele mai importante festivaluri ale oierilor, intitulat ” Sus pe muntele din Jina”, unde a stat de vorba cu cei prezenti si a ascultat problemele cu care se confrunta acestia.

„Bunicul meu imi spunea urmatorul lucru: lana e gaj pentru banca. Si era asigurat un imprumut. Laptele de la oi se aduna greu, din varful muntelui. Carnea oii si branza o mananca toti. Si bine fac, pentru ca este buna si valoroasa ”, le-a spus ministrul Petre Daea ciobanilor din Sibiu, Alba, Valcea si Arges, aflati la aceasta manifestare.

Apoi, duminica seara, ministrul Agriculturii s-a indreptat catre judetul Botosani, comuna Manoleasa, unde au fost puse in functiune 6 agregate de pompare, pe canale existand deja apa pompata din Prut.

„Dupa mai bine de 20 de ani nimeni nu mai credea ca apa va circula prin aceste canale”, a afirmat ministrul, potrivit MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE