Schimbare importanta la etichetele lactatelor: ce vor contine acestea de la 1 ianuarie 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Proportia de lapte praf nu va mai fi obligatorie pe eticheta laptelui si a lactatelor, reiese din prevederile Legii 192/2017, aparuta recent in Monitorul Oficial, care va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018, potrivit Mediafax.

Astfel, laptele de consum si produsele lactate vandute in magazine, care contin lapte praf, nu vor mai trebui sa aiba trecuta pe eticheta proportia de lapte praf, prevede actul normativ publicat astazi in Monitorul Oficial.

Anul trecut fusese adoptata o lege (nr. 88/2016) care mentiona ca produsele lactate trebuie sa prevada pe eticheta, in mod obligatoriu, avertizarea cuprinzand sintagma „Contine lapte praf in proportie de …%” si ca etichetele de lapte proaspat pentru consum si produsele lactate „trebuie sa fie inscriptionate clar, usor de inteles pentru a permite consumatorilor informarea privind originea si trasabilitatea produselor”.

Dar astazi, in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 593 a aparut Legea nr. 192/2017 pentru modificarea Legii nr. 88/2016 privind stabilirea unor masuri suplimentare obligatorii pentru etichetarea laptelui proaspat pentru consum si a produselor lactate.

In prezent, cei care nu respecta regulile de etichetare pot fi amendati cu sume cuprinse intre 15.000 si 20.000 de lei. Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor este an atributiile Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si ale Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE