Pesta porcina: incepe acordarea despagubirilor intr-un judet important din tara. Cati bani vor primi crescatorii afectati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directorul DSV Giurgiu, Liviu Florescu a anuntat ca au sosit banii pentru despagubirea crescatorilor afectati de pesta porcina africana. Potrivit spuselor sale, angajatii DSV si jandarmii se vor deplasa din casa in casa pentru a da banii gospodarilor, relateaza Agerpres.

„Astazi au sosit banii si tot azi am inceput sa facem plata despagubirilor pentru locuitorii din prima localitate din judet unde au fost ucisi toti porcii din gospodarii din cauza pestei porcine africane, respectiv Branistari. Am fi dorit ca in aceasta activitate sa fim ajutati de primaria din localitate, dar administratia locala nu s-a implicat in strangerea oamenilor intr-un singur loc pentru acordarea banilor si am fost nevoiti sa mergem din casa in casa insotiti de jandarmi pentru a da oamenilor banii de despagubiri”, a declarat Liviu Florescu.

Modul de acordare a despagubirilor

El spune ca actiunea de acordare a despagubirilor la Branistari se va desfasura in perioada 15-16 noiembrie, iar pentru cei care au de primit mai putin de cinci mii de lei banii se acorda in numerar direct proprietarilor, iar pentru sume mai mari banii se depun intr-un cont al acestora.

In aceasta localitate au fost ucisi 240 de porci din gospodariile populatiei iar valoarea despagubirilor se ridica la 134.000 lei.

Urmatoarele localitati pentru care se vor acorda despagubiri

In continuare, vor primi despagubiri si crescatorii din Mihai Bravu, Comana, Budeni si Calugareni unde, de asemenea, au fost ucisi toti porcii din cauza pestei porcine africane.

De aproximativ o saptamana in judetul Giurgiu nu a mai aparut niciun focar si nu a mai fost nicio suspiciune de imbolnavire cu virusul pestei porcine africane. Primul focar de pesta porcina africana a fost confirmat in data de 7 septembrie la Branistari.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE