Parteneriat strategic intre PRO AGRO si Asociatia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni

Facebook
Twitter

Federatia Nationala PRO AGRO si Asociatia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni – A.O.A.M. din dorinta de a inregistra progrese in domeniul agriculturii performante in Republica Moldova si Romania, de a intari colaborarea antreprenorilor agricoli din ambele tari pentru valorificarea oportunitatilor de investitii in agricultura, de a facilita schimbul de bune practici precum si pentru dezvoltarea relatiilor de cooperare, bazate pe principiile de egalitate si avantaj reciproc, au incheiat un protocol de colaborare.

Protocolul urmareste doua obiective principale:

1. AOAMP si PRO AGRO vor contribui la promovarea colaborarii dintre membrii celor doua organizatii, precum si pentru antreprenorii, in special agricoli, din Republica Moldova si Romania, prin facilitarea relatiilor economice durabile intre reprezentantii mediului privat, public si asociativ, in limitele competentelor organizatiilor reprezentate si in conformitate cu legislatia Republicii Moldova si Romania, precum si a normelor de drept international.

2. AOAMP si PRO AGRO vor colabora pentru lansarea si realizarea proiectului “Parteneriat pentru dezvoltarea durabila a mediului rural din Romania si Republica Moldova” si organizarea anuala a Forumului Agricol Transfrontalier UFMR – Uniunea Fermierilor din Republica Moldova si Romania.

In data de 10 noiembrie, la Chisinau, Federatia Nationala PRO AGRO, Asociatia Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni – A.O.A.M. si Federatia Nationala a Fermierilor din Republica Moldova vor organiza Forumul Agricol Transfrontalier UFMR – Uniunea Fermierilor din Moldova si Romania. In cadrul evenimentului vor fi prezenti un numar de circa 100 de fermieri (25 din Romania, 75 din R. Moldova), precum si reprezentanti ai autoritatilor din Romania si R. Moldova unde se vor dezbate problemele producatorilor din sectorul agrozootehnic si industria alimentara din Republica Moldova, avantajele Romaniei care membru al Uniunii Europene si provocarile pe care le intampina ambele state.

In vederea facilitarii cooperarii, participantii la forum vor avea tematici diferite de activitate. Acestea vor fi formate in functie de sectoarele prioritare identificate: Vitivinicol; Fructe si legume; Cereale si oleaginoase; Zootehnie (bovine, ovine, pasari, porcine, peste, albine); Industrie alimentara si promovarea produselor; Tineri antreprenori. Grupurile de lucru vor defini pentru fiecare sector cele mai importante probleme si vor identifica solutii fezabile pentru diminuarea acestora, cu actiuni concrete definite pe termen scurt, precum si obiective pe termen mediu.

Mai mult, in cadrul proiectului “Parteneriat pentru dezvoltarea durabila a mediului rural din Romania si Republica Moldova” fi creata si lansata prima platforma comuna pentru promovarea si cooperarea agricultorilor din Republica Moldova si Romania – www.ufmr.eu Uniunea Fermierilor din Republica Moldova si Romania (www.ufmr.ro).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE