Sectorul agricol romanesc – interes pentru investitorii din Emiratele Arabe Unite

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Petre DAEA, l-a primit luni, 2 octombrie 2017, pe Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite in Romania, E.S. Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla. La intalnire au participat, de asemenea, Monica Gheorghita, secretar de stat si Radu Gabriel Safta, director general al Departamentului de Afaceri Globale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

In cadrul vizitei, Ambasadorul Emiratelor Arabe Unite si–a exprimat interesul pentru dezvoltarea relatiilor de colaborare intre cele doua state, considerand oportuna prezenta mai multor firme din Romania la targurile si expozitiile din domeniul agricol care se organizeaza in Emirate. Totodata, E.S. Sheikh Ahmed Ali Hamas Almualla a dorit sa afle care ar fi oportunitatile de investitii in sectorul agricol in tara noastra.

Ministrul Petre DAEA a facut o succinta prezentare a sectorului agricol, accentuand ideea ca, in ultima perioada, fermierii romani s-au dezvoltat foarte mult, integrarea in Uniunea Europeana ajutand in acest sens. Astfel, fermierii s-au dotat cu tehnologie de ultima generatie, au inceput sa se organizeze si obtin productii din ce in ce mai mari de la an la an.

In acelasi timp, ministrul a aratat ca, unul dintre obiectivele Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale este acela de a creste randamentele de productie la unitatea de suprafata, prin reabilitarea sistemelor de irigatii, astfel ca pana in 2020 in Romania sa existe circa doua milioane de hectare irigate.

In ce priveste domeniile care ar putea prezenta interes pentru potentialii investitori din Emiratele Arabe Unite, ministrul Petre Daea a facut referire la sectorul irigatiilor dar si la cel legumicol, intrucat in tara noastra se realizeaza o productie importanta care ar putea fi valorificata mai bine prin crearea unor retele de preluare sau unor linii de prelucrare si conservare a acestora.

Ministrul Agriculturii i-a asigurat pe oaspetii sai de tot sprijinul MADR pentru a pune in legatura directa oamenii de afaceri din Emiratele Arabe Unite si producatorii romani, in vederea consolidarii relatiilor economice. „Demersul dvs. este productiv, investitorii pot intra in contact cu fermierii din tara noastra pentru a intra in etapa practica astfel incat sa existe beneficii de ambele parti”, a adaugat Petre Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE