Ministrul Agriculturii, despre problema pasunilor

Facebook
Twitter

Seful MADR are in vedere schimbarea legislatiei daca primariile nu ii vor sprijini pe crescatorii de animale in ceea ce priveste asigurarea suprafetei necesare pentru pasunat, informeaza Agerpres.

„Nu este corect sa fie disensiuni intre Primarii si crescatorii de animale si daca este nevoie va schimba legea pentru ca animalelor trebuie sa li se asigure suprafata necesara pentru pasunat”, a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii a mai spus ca a discutat cu crescatorii de animale si in ceea ce priveste rezolvarea incepand de anul viitor a colectarii lanii prin intermediul celor opt centre regionale care vor fi infiintate si ajutorul de un leu pe kilogram de lana acordat de Guvern.

„Am instituit prin Hotarare de Guvern sprijinul de un leu pe kilogram de lana pentru a nu mai fi abandonata sau aruncata pe camp, pentru a putea fi introdusa in circuitul economic. Urmeaza a fi preluata si apoi valorificata asa cum trebuie. Mai avem un drum lung, avem programele stabilite si in prima faza vor fi opt centre regionale de prelucrare incepand de anul viitor. Pana acum nu s-a ocupat nimeni de preluarea lanii, este primul Guvern care face ceva concret. Oamenii trebuie ajutati, oamenii trebuie sa fie stimulati, intr-un cuvant sa fim toti impreuna pentru implinirea binelui in Romania. Aveti rabdare toti, ca este timp pentru fiecare”, a punctat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat de asemenea ca si fermierii care lucreaza in zootehnie vor beneficia de un avans din subventii pentru Campania 2017. Anuntul a fost facut de seful MADR la Festivalul Oierilor de la Tohanul Nou, in judetul Brasov.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE