Agromalim 2017, o editie care le intrece pe toate

Facebook
Twitter

Numarul vizitatorilor la Agromalim 2017, targul de agricultura organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, a crescut cu aprox. 9% fata de editia precedenta, 16.410 persoane au trecut pragul editiei din acest an. Astfel, Agromalim isi reconfirma statutul de cel mai important eveniment in domeniul agriculturii, organizat in vestul Romaniei si unul din cele mai importante la nivel national!

Editia de anul acesta a reunit peste 270 de expozanti din Romania, Ungaria, Germania, Austria, Italia si Serbia care au expus si au facut demonstratii pe o suprafata de aproximativ 6 hectare la Agromalim 2017. Conform chestionarelor colectate si evaluate de echipa CCIA Arad, parerile vizitatorilor au fost, in marea lor majoritate, situate intre aprecieri bune si foarte bune, participantii fiind satisfacuti de organizarea evenimentului, interesul vizitatorilor si conditiile oferite de complexul Expo Arad.

Sectiunea de masini si utilaje agricole a fost si in acest an foarte bine reprezentata, pe aproximativ 15.000 mp net au fost prezenti cei mai importanti producatori si importatori de masini si utilaje agricole care activeaza pe piata din Romania, membri APIMAR ( Agri Alianta, Agrocomert Holding, Farmtech, IPSO Agricultura, Mewi, NHR Agropartners, Riela Romania, Tadis Agro, Titan Machinery, Vaderstad), Maschio Gaspardo Romania, Agroline Mecanics, Agro-Varro, Banat Tractor, Beyne Agrorom, Cons-DDA, Etufarm, FC Servizi, Iadran Agri, Munax, Nexxon, Panagroteh, Quivogne, S-A-M, Tehnodiesel, Tehnovaforit, Valabri, Vest Tract, Wirax, Z&A Logistic, Zetor si multi altii.

„Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad le multumeste tuturor participantilor, partenerilor, vizitatorilor si oficialilor care au contribuit la succesul Agromalim 2017. Impreuna am reconfirmat statutul de cel mai important eveniment din domeniul agricol in vestul tarii! Va multumim si contam pe sustinerea dvs. si la Agromalim 2018” – a subliniat presedintele CCIA Arad, dl. Gheorghe Seculici.

Sectiunea de zootehnie a fost una dintre atractiile targului, datorita dezvoltarii parteneriatelor cu asociatiile de crescatori de animale, fiind prezente la taurine asociatiile conducatoare ale registrelor de rasa la Baltata Romaneasca, Montbeliarde, Holstein, Bruna, Angus, iar la ovine asociatiile conducatoare ale registrelor de rasa la Turcana si Tigaie. Au mai fost expuse taurine din rasele Charolaise, Aubrac si Limousine, ovine, rase de lapte si metisi obtinuti prin incrucisari intre rasele traditionale si rase de carne, porcine din rasele Mangalita si Bazna, cai, porumbei, pasari si animale de blana, alte animale de hobby.

Suprafata de expunere a crescut fata de 2016 cu 35%. A crescut numarul si varietatea animalelor, au fost organizate prezentari ale acestora sustinute de catre specialisti romani si straini, toate acestea in beneficiul fermierilor. La rasa Baltata Romanesca a fost organizat un concurs pe trei categorii de varsta in parteneriat cu Asociatia Crescatorilor de Vaci Baltata Romaneasca tip Simmental, concurs la care au participat cu animale crescatori din judetele Arad, Bihor, Hunedoara si Timis fiind decernat prin votul publicului titlul de Miss Arad unei juninci gestante crescute de Statiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Arad.

Parteneriatul cu USAMVB “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, parteneriat care s-a concretizat prin realizarea de demonstratii in camp, o premiera pentru targul Agromalim, de la editia din 2016, sustinerea de conferinte pe teme de interes pentu agricultori, organizarea concursului de indemanare conducere tractor si standuri de informare, a dus la cresterea constanta a interesului fermierilor pentru eveniment.

In premiera la aceasta editie a fost organizata o tombola pentru crescatorii de animale, marele premiu, o juninca gestanta din rasa Baltata Romaneasca (castigatoarea Miss Arad, cel mai valoros exemplar expus), fiind castigat de un aradean, domnul Petras Constantin, un fermier care se ocupa cu cresterea vacilor pentru lapte. Tot la aceasta tombola, doamna Ileana Dumitru din Firiteaz a castigat o vizita de informare la ferme de lapte din Olanda.

La tombola vizitatorilor au fost premiati 46 castigatori cu premii oferite de firmele expozante, premii care constau in produse si materiale promotionale.

„Cei care au vizitat targul au putut vedea cele mai noi si performante tehnologii, echipamente utilaje agricole, noutati din domeniul culturii plantelor si cresterii animalelor, dar si sa urmareasca demonstratii in camp in perimetrul de langa Expo Arad. Conferintele si prezentarile specialistilor au abordat probleme de interes pentru fermieri, au oferit raspunsuri la problemele cu care acestia se confrunta si solutii prin care sa isi dezvolte si eficientizeze activitatea, au aflat informatii despre finantari si alte forme de sprijin pe programe nationale si europene”, ne-a declarant dl. Cimi Enache, organizatorul evenimentului.

Alte atractii din cadrul targului Agromalim au fost concursul de indemanare conducere tractor la care au participat 50 de persoane, informatii despre agricultura de precizie, demonstratii cu roboti si drone pentru agricultura, salonul de produse traditionale.
Editia din acest an a propus ca si noutate un concept diferit la sectiunea de zootehnie, organizatorii au pus accent pe acest sector a carui dezvoltare este necesara si poate aduce beneficii importante fermierilor romani. Aprecierile din partea participantilor sunt confirmarea clara a succesului Agromalim si o provocare ambitioasa privind dezvoltarea viitoarei editii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE