Prima reuniune a Grupurilor de Lucru LEADER

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In perioada 19 – 20 septembrie 2017 a fost organizata la Botosani de catre Autoritatea de Management pentru Programul National de Dezvoltare Rurala prima intalnire a Grupului de Lucru LEADER (GLL) care s-a desfasurat in cadrul planului de actiuni al Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala 2014-2020.

La eveniment au participat membri ai Grupurilor de Actiune Locala autorizati pentru exercitiul financiar 2014 -2020, precum si reprezentanti ai Unitatii de Sprijin a Retelei si ai Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

In cadrul intalnirii a avut loc un schimb de idei din experienta practica a grupurilor, dat fiind faptul ca in prezent acestea sunt implicate in organizarea apelurilor de selectie, fiind discutate totodata si aspecte administrative privind depunerea si evaluarea proiectelor din cadrul sesiunilor in desfasurare, inclusiv prioritizarea AFIR.

Discutiile au vizat indeosebi clarificarea problemelor intampinate de GAL si a anumitor aspecte din implementare cu care s-au confruntat pe parcurs. In urma dezbaterilor, s-a constatat necesitatea organizarii unor evenimente pe tematici specifice, un exemplu fiind submasura 16.4, respectiv art. 35 al Regulamentului UE nr. 1305/2013.

Cu ocazia acestui eveniment, s-au efectuat si vizite la doua proiecte de succes finalizate in cadrul PNDR 2007-2013, respectiv o pensiune agroturistica si un atelier mestesugaresc din judetul Suceava.

Mai multe detalii despre prezentarile sustinute in cadrul intalnirii Grupului de Lucru LEADER pot fi gasite pe site-ul rndr.ro, sectiunea Evenimente RNDR – http://rndr.ro/evenimente-rndr.html.

Reamintim ca, in cadrul planului de actiuni al Retelei Nationale de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 vor fi organizate 24 de intalniri ale Grupurilor de Lucru LEADER (GLL) in mai multe judete ale tarii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE