Record de vizitatori la Targul Agromalim: ce au putut admira fermierii prezenti la eveniment

Facebook
Twitter

Numarul vizitatorilor Agromalim 2016, targul de agricultura organizat de Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad, a crescut cu aproximativ 8% fata de editia precedenta. Au fost centralizate biletele de intrare si invitatiile activate de vizitatori, care insumeaza 15.055, personae. Aceasta cifra va fi confirmata si de catre auditul realizat de Centrex – Asociatia Central si Est-europeana a organizatorilor de targuri din care face parte si Expo Arad. Astfel, Agromalim isi reconfirma statutul de cel mai important eveniment in domeniul agriculturii, organizat in vestul Romaniei.

„Exista un „prag psihologic” pe care noi ni l-am stabilit si de ani de zile facem eforturi sustinute sa il atingem. Chiar daca doar cu foarte putin, dar l-am depasit! Suntem peste 15.000 de vizitatori, cu un varf in zilele de sambata si duminica. Suprafetele nete inchiriate la aceasta editie de catre cei 275 expozantiau fost de 14.510 mp spatiu exterior si de 1.475 mp spatiu interior, ceea ce inseamna o crestere de aproximativ 10% fata de 2015”, a declarat dl. Cimi Enache.

Parteneriatul cu USAMVB “Regele Mihai I al Romaniei” din Timisoara, parteneriat care s-a concretizat prin realizarea de demonstratii in camp, o premiera pentru targul Agromalim, sustinerea de conferinte pe teme de interes pentu agricultori, organizarea concursului de indemanare conducere tractor si standuri de informare, a dus la cresterea interesului fermierilor pentru eveniment.

Un punct de atractie a fost si in acest an expozitia de animale de rasa realizata in parteneriat cu Agentia Nationala pentru Zootehnie, suprafata de expunere s-a dublat fata de editia precedenta, standurile cu animale ocupand 1.500 mp. Au participat 15 crescatori de bovine de la ferme din judetul Arad si de la Asociatia Crescatorilor de Bovine Arad care au prezentat 50 de animale din rase de lapte, carne si mixte, titlul de MISS Arad fiind castigat de Elisa, o juninca gestanta din rasa Baltata romaneasca de la Statiunea de Cercetare si Dezvoltare pentru Cresterea Bovinelor Arad. Cei 25 de crescatori de ovine membri ai asociatiilor ACO Pastorul Crisana filiala Arad si ACOC Miorita din Chisineu Cris au expus 100 de exemplare din rasele autohtone dar si rase de carne si de lapte. Vizitatorii au mai putut admira exemplare de porci din rasa Mangalita blond si rosu, cai de rasa, ponei, capre, porumbei si pasari de curte.

„Camera de Comert, Industrie si Agricultura a judetului Arad le multumeste tuturor participantilor, partenerilor, vizitatorilor si oficialilor care au contribuit la succesul Agromalim 2016. Impreuna am reconfirmat statutul de cel mai important eveniment din domeniul agricol in vestul tarii! Va multumim si contam pe sustinerea dvs. si la Agromalim 2017!” – a subliniat presedintele CCIA Arad, dl. Gheorghe Seculici, se noteaza intr-un comunicat.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE