Asociatia crescatorilor de vaci Baltata Romaneasca a devenit membra cu drepturi depline in cadrul Federatiei Pro Agro

Facebook
Twitter

Asociatia Crescatorilor de Vaci „Baltata Romaneasca” Tip Simmental (A.C.V.B.R. – SIMM) a devenit de curand membra cu drepturi depline in cadrul Federatiei Pro Agro, deschizand astfel drumul reprezentarii sectorului laptelui la nivel institutional atat in Romania cat si la nivel comunitar.

A.C.V.B.R. – SIMM si-a manifestat intentia de a adera la Statutul Federatiei Nationale PRO AGRO in luna octombrie a acestui an primind in unanimitate votul de a deveni membru cu drepturi depline, se arata intr-un comunicat al federatiei Pro Agro.

„In cadrul A.C.V.B.R.–SIMM reunim cam 90% dintre fermierii crescatori de vaci rasa ”Baltata Romaneasca” tip Simmental din Romania referindu-ma la cei care detin de la 10 capete in sus avand un numar de aproximativ 4500 fermieri afiliati si in jurul a 200.000 capete la nivel de Asociatie. Nu suntem in competitie cu nicio alta organizatie a crescatorilor, nu ne intereseaza ce fac altii, ne intereseaza doar ce facem noi. Avem o directie clar stabilita, am crezut si credem ca 2015-2020 este perioada agriculturii si a zootehniei. Vrem sa ne implicam cat mai mult in proiectele de viitor si am considerat ca venirea alaturi de PRO AGRO reprezinta un pas important in atingerea scopurilor organizatiei noastre”, a declarat vicepresedintele A.C.V.B.R. – SIMM, Dl. Zoltan HALLER, reprezentantul delegat al Asociatiei in relatia cu Federatia Nationala PRO AGRO.

„Uram bun venit Asociatiei Crescatorilor de Vaci „Baltata Romaneasca” Tip Simmental in marea familie a Federatiei Nationale PRO AGRO. Veti vedea ca, timpul imi va da dreptate, vom fi din ce in ce mai multi. E clar ca zona de reprezentare a intereselor va deveni o miza foarte mare in viitor. Pentru ca detineti cartea de rasa ne puteti ajuta sa eliminam anumite disfunctionalitati in viitoarea elaborare a proiectelor de acte normative la M.A.D.R. Va asteptam si pe dumneavoastra cu o strategie pe filiera de produs ajutandu-ne sa consolidam strategia de dezvoltare a agriculturii romanesti”, a concluzionat Presedintele Federatiei Nationale PRO AGRO, Dl. Florian-Emil DUMITRU.

Aderarea A.C.V.B.R. – SIMM la Statutul Federatiei Nationale PRO AGRO vin pe fundalul unei crize europene fara precedent pe piata comunitara a laptelui dar si in contextul unei nevoi stringente de reprezentare a intereselor producatorilor de produse agroalimentare de baza in fata autoritatilor romane si europene, se mai arata in comunicatul Pro Agro.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE