O noua lege pentru constructia de anexe in gospodarie. Ce prevede?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa care prevede ca pentru construirea de anexe in gospodarie nu mai este necesara emiterea de avize privind protectia sanatatii populatiei si protectia mediului. Legea va ajunge la Presedinte, pentru promulgare.

Propunerea legislativa are ca obiect de reglementare modificarea alin.(2¹) lit.b) si alin. (2²) lit.b) ale art. 5 din Legea nr. 50/1991, interventia legislativa vizand, potrivit expunerii de motive, adaugarea anexelor gospodaresti ale exploatatiilor agricole in categoria constructiilor pentru care nu este necesara emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autoritatilor centrale privind protectia sanatatii populatiei.

Citeste si: Vesti bune pentru pomicultori: fonduri europene in valoare maxima de 1,5 milioane de euro

Prin urmare, emiterea avizului serviciilor deconcentrate ale autoritatilor centrale privind protectia sanatatii populatiei nu este necesara pentru construirea de anexe gospodaresti si anexe gospodaresti ale exploatatiilor agricole, cu exceptia situatiilor speciale de derogare de la normele in vigoare prevazute de lege in care este necesar un studiu de evaluare a impactului asupra sanatatii populatiei.

De asemenea, „emiterea actului administrativ al autoritatii competente pentru protectia mediului nu este necesara pentru construirea de anexe gospodaresti si anexe gospodaresti ale exploatatiilor agricole, cu exceptia celor utilizate pentru cresterea animalelor”.

Totodata, prin exceptie, pot fi emise autorizatii de construire si fara documentatii de amenajare a teritoriului si de urbanism aprobate si pentru lucrarile de cercetare si de prospectare a terenurilor – foraje si excavari, necesare in vederea efectuarii studiilor geotehnice, exploatarilor de cariere, balastierelor, sondelor de gaze si petrol, capacitatilor de producere a energiei electrice si a hidrogenului din surse regenerabile, precum si altor exploatari.

Adevarul

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE