Peste 113.000 de puieti vor fi plantati in acest an in Salaj

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Directia Silvica Salaj planuieste sa utilizeze peste 113.000 de puieti din pepinierele proprii, pentru programul de regenerare a padurilor, desfasurat pe o suprafata de 130 de hectare din judet.

“La nivelul celor cinci ocoale silvice din judetul Salaj s-a stabilit pentru anul 2022 un program de regenerare a padurilor ce cuprinde o suprafata totala de 128,2 de hectare, din care impaduririle se vor executa pe 20 de hectare, iar regenerari naturale pe 108,2 hectare.

Citeste si: Cum reuseste o cooperativa agricola sa livreze 80.000 de tone de legume pe luna?

De asemenea, in vederea consolidarii plantatiilor infiintate in anii anteriori, se vor efectua lucrari de completare a regenerarilor pe o suprafata de 2,7 hectare in fondul forestier”, a precizat miercuri, in cadrul sedintei lunare a Colegiului Prefetural, directorul Directiei Silvice, Viorel Mihis.

Potrivit acestuia, puietii necesari pentru efectuarea acestor lucrari sunt produsi in pepinierele proprii ale Directiei Silvice, in acest an fiind utilizati peste 113.000 puieti, din speciile gorun, stejar pedunculat, cer, stejar rosu, fag, paltin, ulm si frasin.

Pana la ora actuala, au fost finalizate lucrarile de impadurire, iar regenerari naturale s-au efectuat pe o suprafata de 41 de hectare si s-au realizat in totalitate si lucrarile de completare a regenerarilor efectuate in anii anteriori.

Valoarea lucrarilor de regenerare a padurilor ce vor fi executate de catre Directia Silvica Salaj pe intreg anul 2022 depaseste suma de 1.540.000 lei, a mai adaugat Viorel Mihis.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE