Cum reuseste o cooperativa agricola sa livreze 80.000 de tone de legume pe luna?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Cooperativa Tara Mea a ajuns la performante greu de egalat in Romania si anunta ca va putea livra 80.000 de tone de legume pe luna, in acest an. Mai mult, numarul membrilor s-a dublat, ajungand la 5.000, anunta reprezentantii asociatiei.

“Am reusit sa dublam cifrele preconizate pentru departamentul de legume, in doar un an, ceea ce presupune cu 40% mai multe legume romanesti pe mesele romanilor si cu 40% mai multe familii de legumicultori avand siguranta zilei de maine.

Cheia reusitei este chiar deschiderea de a lucra impreuna. Este vremea sa ne unim fortele si sa functionam impreuna, pentru interesul comun al Romaniei, al consumatorului roman, al fermierului, dar si pentru marile lanturi de magazine, acestea fiind primele care au investit in Romania, care au dovedit in nenumarate randuri ca le pasa de fermierii nostri si ca fac eforturi sa avem produse romanesti la raft si care, tocmai acestea, au fost greu incercate in ultima perioada”, a declarat Florin Burculescu, presedintele Cooperativei Tara Mea.

Citeste si: ANSVSA: amenzi pentru apicultorii care nu respecta aceste reguli

Potrivit organizatiei, la aproape un an de la lansarea programului pentru legume romanesti, Cooperativa Tara Mea inregistreaza aproape 5.000 de fermieri membri si o capacitate de livrare legume de peste 80.000 tone, pentru acest an.

Depozitul frigorific de la Baleni, cu 2.400 metri patrati de spatiu de prelucrare si 11 camere frigorifice, intra in portofoliul cooperativei, impreuna cu fermierii din zona, adaugandu-se celor cinci bazine legumicole unite sub brandul Tara Mea acum un an.

Reprezentantii Cooperativei Tara Mea precizeaza ca mentine o relatie stransa cu Asociatia Fermierilor Romani (AFR), al carei membru este, dar si cu retailerii din piata.

“Am avut o vizita extrem de productiva, am mers in solarii, am discutat cu mai multi fermieri membri ai cooperativei, am facut analize de sol. Vreau sa le multumesc oficial reprezentantilor Carrefour Romania, atat pentru deschiderea de a face lucrurile impreuna, cat si pentru viziune si profesionalism.

Ne-am bucurat sa vedem pentru prima data ca parte din echipa de lucru si CEO-ul companiei pe teren, un semn clar al devotamentului pentru producatorii locali din partea echipei Carrefour”, a afirmat Burculescu.

La randul sau, Daniel Botanoiu, presedintele AFR, a transmis ca solutia o reprezinta lucrul impreuna. “Am demonstrat fermierilor ca este vorba de lucru impreuna pe un scop comun.

Doar astfel pot functiona toate partile implicate.

Aceeasi strategie, la nivel mult mai mare, este aplicata si de marile lanturi de magazine, greu incercate in ultima perioada. Este vremea sa functionam mai bine impreuna”, a spus Botanoiu.

Vizita a avut loc in comuna Baleni, judetul Dambovita, unde exista peste 1.000 de hectare de spatii protejate care livreaza legume Cooperativei si 2.000 de fermieri.

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricola din Romania si singura cooperativa integrata, cu activitati de la cultivarea legumelor si cresterea animalelor pana la productia de lactate, conserve, mezeluri si produse de bacanie.

Cu peste 5.000 de fermieri membri, produsele Tara Mea sunt disponibile pe piata de mai bine de 10 ani.

Asociatia Fermierilor Romani functioneaza din 1996, este cea mai veche asociatie din Romania, are 3.000 de membri si cuprinde cultura mare, zootehnie, legumicultura, apicultura si piscicultura.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE