ANM: vreme mai rece decat normalul perioadei si sanse mari de precipitatii. Iata prognoza pentru toate regiunile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarele doua saptamani, temperaturile vor fi usor mai scazute decat normalul perioadei, existand sanse mari de precipitatii in aproape toate regiunile tarii, se arata in prognoza ANM, valabila in intervalul 26 aprilie – 8 mai.

In Banat, in perioada 25 – 27 aprilie, media maximelor va fi de 19 – 20 grade. Ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va scadea spre valori ce se vor situa in jurul a 17 grade in medie.

Din 30 aprilie si pana la sfarsitul intervalului, variatiile termice vor fi in general nesemnificative, maxima regionala caracteristica fiind de 18 – 20 de grade, in medie.

Minimele vor scadea usor, de la 9 grade la inceputul intervalului, spre valori medii de 7 grade in data de 27 aprilie, apoi vor creste usor pana spre 8 – 9 grade Celsius in 28 aprilie.

Dupa data de 28 aprilie si pana la sfarsitul intervalului, variatiile temperaturii aerului vor fi nesemnificative, media regionala a minimelor fiind de 7 – 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in intervalul 25 -30 aprilie, apoi din nou dupa data de 1 mai.

In Crisana, in intervalul 25 – 27 aprilie, media maximelor va fi de 18 – 19 grade Celsius.

Ulterior datei de 27 aprilie, temperatura aerului va scadea spre 16 grade in medie, iar in intervalul 2 – 6 mai va creste usor pana la valori de 18 grade. In ultimele zile ale celei de-a doua saptamani de prognoza, maximele vor creste usor spre valori medii in jurul a 20 de grade.

Minimele vor scadea de la 9 grade, in medie in prima zi a intervalului, spre valori medii in jurul a 6 grade, in data de 28 aprilie.

Ulterior datei de 2 mai, si pana la sfarsitul intervalului, variatiile vor fi nesemnificative, media regionala a minimelor fiind de 7 – 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata in intervalul 25 -29 aprilie, apoi din nou dupa data de 1 mai.

In Transilvania, in primele zile ale intervalului, media regionala a maximelor va fi de 17 – 18 grade Celsius.

Din 27 aprilie, media maximelor va scadea spre 13 grade, apoi vremea se va incalzi usor si treptat, astfel incat in intervalul 29 aprilie – 8 mai maximele vor fi cuprinse intre 14 si 17 grade, cele mai mici valori urmand a se inregistra in zilele de 29 si 30 aprilie.

Citeste si: Cum reuseste o cooperativa agricola sa livreze 80.000 de tone de legume pe luna?

Media minimelor va scadea de la 8 grade in 25 aprilie, pana la valori in jurul a 4 grade in 27 aprilie, apoi va creste usor spre 6 grade in 28 aprilie.

Ulterior datei de 28 aprilie, variatiile minimelor vor fi nesemnificative, astfel incat media regionala a intervalului 28 aprilie – 8 mai va fi de 5 – 6 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 25 aprilie- 29 aprilie, apoi din nou in intervalul 3 – 8 mai.

In Maramures, la inceputul intervalului, media valorilor diurne va fi de 17 – 18 grade Celsius, apoi temperatura aerului va scadea, astfel ca in ziua de 28 aprilie media maximelor se va situa in jurul a 14 grade.

Ulterior, vremea se va incalzi treptat, astfel incat pana in data de 1 mai se estimeaza a se inregistra valori maxime medii in jurul a 17 grade.

Dupa data de 6 mai, media maximelor va creste usor, astfel ca pana la sfarsitul intervalului vor fi 19 grade.

Media minimelor va scadea de la 9 grade in 25 aprilie pana la valori in jurul a 5 grade in 27 aprilie, apoi va creste usor spre 7 grade in 28 aprilie.

Ulterior acestei date, temperatura aerului va scadea pana la valori medii de 5 grade, apoi variatiile vor fi nesemnificative in intervalul 29 aprilie – 1 mai.

Dupa data de 1 mai si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, media regionala caracteristica va fi de 5 – 6 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 25 aprilie – 28 aprilie, apoi in intervalul 2 – 8 mai.

In Moldova, in primele doua zile, media maximelor va fi de 21 – 22 de grade Celsius, apoi temperatura aerului va scadea pana spre valori de 14 – 15 grade in ziua de 28 aprilie.

Ulterior, vremea se va incalzi treptat, astfel incat in data de 5 mai media regionala a maximelor va fi de pana la 19 grade. Ulterior acestei date si pana la sfarsitul intervalului, variatiile vor fi nesemnificative, maxima regionala fiind de 18 – 19 grade, in medie.

Minimele vor scadea de la 10 grade in medie la inceputul intervalului spre valori in jurul a 7 grade in data de 27 aprilie, apoi vor creste usor pana spre 8 grade in 28 aprilie si ulterior acestei date va scadea din nou, de aceasta data pana spre valori de 5 grade in 30 aprilie si 1 mai.

Dupa data de 1 mai, tendinta este de usoara crestere, astfel incat media regionala a intervalului 2 – 8 mai va fi de 6 – 8 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in intervalul 25 – 28 aprilie, apoi in intervalul 4 – 8 mai.

In zona Dobrogei, media maximelor va creste de la 17 grade in prima zi spre valori de 22 de grade in 26 aprilie, apoi temperatura aerului va scadea treptat pana la 14 grade in 29 aprilie.

Ulterior acestei date, pana in 2 mai nu vor fi variatii de la o zi la alta, astfel incat media regionala a maximelor va fi de 14 grade, apoi tendinta temperaturii aerului va fi de crestere usoara de la o zi la alta pana spre valori medii maxime de 17 grade, in ultima parte a intervalului.

In intervalul 25 – 28 aprilie, media regionala a minimelor va fi de 10 – 11 grade Celsius.

Dupa data de 28 aprilie minimele vor scadea pana spre valori medii in jurul a 7 grade in 30 aprilie, 1 si 2 mai, apoi tendinta temperaturii minime a aerului este de crestere treptata pana spre valori in jurul a 10 grade in intervalul 6 – 8 mai.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in 28 aprilie, respectiv in intervalul 3 – 8 mai.

In Muntenia, in primele zile ale intervalului media valorilor diurne va fi de 23 – 24 de grade, apoi temperatura aerului va scadea, astfel ca in ziua de 29 aprilie se vor inregistra valori in jurul a 16 grade.

Ulterior, vremea se va incalzi treptat, astfel incat media regionala a maximelor in intervalul 30 aprilie – 8 mai va fi cuprinsa intre 16 si 20 de grade.

Media minimelor va scadea de la 11 grade in 25 aprilie pana la valori in jurul a 8 grade in 26 si 27 aprilie, apoi va creste usor spre 9 grade in 28 aprilie.

Ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va scadea pana la valori medii de 6 grade (in 30 aprilie), apoi variatiile vor fi nesemnificative.

Dupa data de 2 mai si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, tendinta temperaturii aerului va fi de crestere usoara, astfel incat pana la sfarsitul intervalului media minimelor va fi de 8 grade Celsius.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in zilele de 27 si 28 aprilie, respectiv in intervalul 6 – 8 mai.

In Oltenia, in intervalul 25 – 27 aprilie, media valorilor diurne va fi de 22 de grade, apoi temperatura aerului va scadea pana spre 16 – 17 grade Celsius in intervalul 28 – 30 aprilie.

Ulterior, vremea se va incalzi treptat, astfel incat media regionala a maximelor, in intervalul 30 aprilie – 8 mai, va fi cuprinsa intre 17 si 20 de grade, valorile mai mici urmand a se inregistra in primele zile ale intervalului.

Media minimelor va scadea de la 10 grade, in 25 aprilie, pana la valori in jurul a 8 grade, in 26 si 27 aprilie, apoi va creste usor spre 10 grade in data de 28 aprilie.

Ulterior datei de 28 aprilie, temperatura aerului va scadea pana la valori medii de 6 grade in data de 2 mai.

Dupa data de 2 mai si pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, tendinta temperaturii aerului este de crestere usoara, astfel incat pana la sfarsitul intervalului media minimelor va fi de 8 grade.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi mai mare in zilele de 27 si 28 aprilie, respectiv in zilele de 7 si 8 mai.

La munte, in intervalul 25 – 27 aprilie, media valorilor diurne va fi de 9 – 10 grade, apoi temperatura aerului va scadea pana spre 6 grade in zilele de 28 si 29 aprilie.

Ulterior, vremea se va incalzi, urmand a se inregistra in medie 8 grade in intervalul 1 – 4 mai.

Dupa data de 4 mai si pana la sfarsitul intervalului, media regionala a maximelor va fi de 9 – 10 grade.

Media minimelor va scadea de la 4 grade, in data de 25 aprilie, pana la valori in jurul valorii de 0 grade in data de 2 mai, apoi va creste usor pana la sfarsitul intervalului spre valori in jurul a 2 grade. Probabilitatea pentru precipitatii va fi ridicata pe tot parcursul intervalului.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE