Noi informatii despre modul de acordare a subventiilor in 2018. Iata ce se va imbunatati

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Seful MADR, Petre Daea a declarat in cadrul unui interviu ca prioritatile ministerului pe care il conduce sunt legate de bunastarea fermierilor, de acordarea subventiilor la timp si de implementarea a noi programe agricole care sa aduca in tara banii cuveniti fermierilor, noteaza Agerpres.

Ministrul declara ca ramane fidel Programului de Guvernare si il catalogheaza inca o data drept ,,biblia activitatii mele’’. El a mai precizat ca prioritatile raman aceleasi cu toate ca anumite obiective si programe au suferit schimbari de la primul mandat al ministrului si pana la cel actual (al patrulea).

,,Sigur, sunt mai multe proiecte si este firesc pentru ca si acolo si in primul program s-a stabilit foarte clar ca o parte dintre obiectivele pe care noi le urmarim incep in 2017, altele pe parcurs, in asa fel incat pana in 2020 sa fie implementate. Am proiectat pe de o parte si termenele, am stabilit si sumele si responsabilitatile pentru indeplinirea acestor programe’’, explica ministrul Daea.

Acordarea la timp a subventiilor, obiectivul principal al Programului de Guvernare

Petre Daea este de parere ca cel mai important obiectiv din Programul de Guvernare este acordarea la timp a subventiilor si ca Guvernul trebuie sa faca sacrificii pentru a se asigura ca fermierii primesc sprijinul in timp util, astfel incat sa-si desfasoare muncile agricole.

,,(…) obiectivul numarul unu in programul de guvernare si anume acordarea la timp a subventiilor si aducerea in tara a banilor cuveniti fermierilor, dar introdusi in bugetul national, pentru ca se stie foarte bine ca acesti bani pe care ii primesc fermierii pornesc de la bugetul statului, urmand ca, prin documentele pe care noi le intocmim si pe care le transmitem la Uniunea Europeana, banii sa fie restituiti’’, mai declara seful MADR.

Subventii record acordate fermierilor in acest an

Ministrul a vorbit si despre cuantumul subventiilor care urmeaza sa fie acordate fermierilor pe parcursul anului 2018 si a precizat ca suma totala a sprijinului se apropie de 3 miliarde de euro.

,,Peste 2,7 miliarde de euro, daca adunam toate sumele pe care trebuie sa le dam, atat din FEGA care isi are izvorul in bugetul UE, de asemenea si prin FEADR, si din bugetul national, intelegand aici fie procentul de contributie statala, fie bugetele acestea de ajutor national tranzitoriu’’, anunta Daea.

Seful MADR a abordat si problema angajatilor APIA, care au iesit in strada in urma reducerilor salariale pe care le-au inregistrat. In viziunea ministrului, angajatii institutiei si-au facut treaba in ciuda nemultumirilor si astfel, subventiile au fost acordate la timp.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE