Senatorul PNL Florin Citu anunta in urma cu cateva zile ca Ministerul de Finante ,,lucreaza chiar in acest moment la detaliile tehnice ale impozitului pe gospodarie’’. Ministerul Finantelor Publice nu lucreaza la introducerea impozitului pe gospodarie, este total fals, a declarat Eugen Teodorovici la Antena 3, citat de Agerpres.

,,Este fals si o sa am si o discutie cu colegul meu din Senat, cu domnul Citu (senatorul PNL, Florin Citu n.r.) pentru ca si dansul este finantist. Trebuie sa fim responsabili cand declaram astfel de lucruri. (…) Este total fals. Nu se lucreaza la impozitul pe gospodarie. Domnul Citu este finantist, este senator si anumite declaratii trebuie sa fie date cu foarte mare responsabilitate. Ar trebui sa fim oameni responsabili, pentru ca stim ca declaratiile noastre influenteaza, din pacate, intr-un fel sau altul, piata’’, a mai precizat seful MFP.

In schimb, Teodorovici a explicat ca ministerul pe care il conduce lucreaza in prezent la anumite masuri de simplificare ale practicilor fiscale din sistem. ,,Ce trebuie sa facem noi ca sa eliminam blocajele care tin investitorii deoparte? Debirocratizare, alt comportament al functionarilor la ghiseu, cati mai putini, poate, functionari la ghiseu, pentru ca, daca totul va fi online, electronic…’’, mai explica ministrul.

Citu: ,,Nicio gospodarie din Romania nu va ramane neimpozitata’’

Intreaga controversa a aparut dupa ce, senatorul liberal Florin Citu a declarat pe pagina sa personala de Facebook ca MFP lucreaza deja la un proiect prin care sa impoziteze fiecare gospodarie din tara noastra.

El a mai adaugat ca nicio gospodarie din Romania nu va ramane neimpozitata si ca proprietarii vor fi obligati sa declare fiecare animal din gospodarie, urmand sa plateasca impozit pentru fiecare in parte.

,,Nu au renuntat nici la asta. Pe scurt, nicio gospodarie din Romania nu va ramane neimpozitata. Veti fi obligati sa va numarati si sa declarati toate gainile, porcii, vacile, oile, cainii, pisicile, televizoarele etc. (Scapa doar hamsterii ). In plus, daca aveti livezi sau podgorii va costa extra’’, a declarat Florin Citu pe pagina sa de Facebook.

Senatorul mai precizeaza ca aceasta noua impozitare este cauzata de un deficit in buget si o catalogheaza ca pe o ,,nevoie disperata de bani’’. De asemenea, senatorul acuza si reducerile salariale aplicate bugetarilor si este de parere ca acestea au fost ,,premeditate’’.