Nini Sapunaru: Dupa aplicarea Legii supermarketurilor, producatorii isi primesc banii la 5 zile

Facebook
Twitter

O parte dintre producatorii romani, care au contracte cu lanturile de magazine, au inceput sa isi primeasca banii la 5 zile de la livrarea marfii, un interval cu mult diminuat fata de perioadele in care aveau de asteptat si doua luni de zile, a anuntat recent Nini Sapunaru, presedintele Comisiei pentru agricultura, silvicultura, industrie alimentara si servicii specifice din Camera Deputatilor.

„Momentan asteptam raspunsul pietii dupa intrarea in vigoare a Legii supermarketurilor, suntem in perioada de implementare a contractelor. Totusi, ceea ce va pot spune este ca cel putin doua magazine de retail, Mega Image si Penny, aprovizioneaza la net cu produse din Romania, platind chiar la 7 zile produsele proaspete. Am sunat de curand proprietarul unui abator din Ardeal si l-am intrebat ce efecte a avut pentru el noua lege. Mi-a spus ca inainte primea banii la 60 de zile, pentru carne proaspata care expira la 5 zile, iar acum primeste banii la 5 zile. Mi-a spus de asemenea ca livreaza de 2 ori pe saptamana. De cand a aparut legea sacrifica 250 de porci in fiecare zi, timp de 6 zile pe saptamana si livreaza in 2 lanturi comerciale”, a declarat deputatul Nini Sapunaru, la conferinta „Reducem risipa alimentara. Pretuim hrana!”, organizata in cadrul evenimentului „Pack Expo” de la Romexpo.

Intrebat daca ar putea fi definit mai bine in textul legii lantul scurt, cu o indicatie pentru produsele romanesti, Nini Sapunaru a precizat ca acest lucru nu ar fi posibili, deoarece Romania ar fi intrat imediat in procedura de infrigement.

Timp de patru zile Bucurestiul devine punct de referinta in Europa pentru industria ambalajelor si solutii de ambalare reunind sub umbrela PACK EXPO tehnologii, materii prime si consumabile pentru industria de ambalaje, solutii de ambalare, etichetare si codificare, manipulare si depozitare pentru toate industriile complementare. Programul de vizitare al evenimentului PACK EXPO este 27 – 29 septembrie 2016, zilnic intre orele 10:00 – 18:00 si 30 septembrie 2016, intre orele 10:00 – 16:00.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE