Cand vor fi demarate concursurile pentru ocuparea posturilor de atasati agricoli, platite cu 2.000 euro lunar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Concursurile pentru ocuparea posturilor de atasati agricoli in cadrul MADR, retribuite cu salarii lunare de circa 2.000 euro, urmeaza sa fie demarate in luna octombrie, dupa adoptarea legislatiei necesare, a anuntat Achim Irimescu, potrivit Agerpres.

„Am rugat parlamentarii ca atunci cand adopta legea sa modifice articolul prin care Ministerul Justitiei ne-a impus ca atasatii agricoli sa fie doar functionari publici. A fost amendat deja la Senat acest articol si ar putea ca marti (27 septembrie n.r.) sa intre in Comisia de agricultura din Camera Deputatilor si pe la inceputul lui octombrie sa se adopte Legea si sa dam drumul la concurs. Mi-e teama ca daca nu se intampla pana cand voi mai fi in functie, aceste posturi nu se vor mai ocupa prin examen ci pe pile”, a declarat Achim Irimescu.

Pe langa limbiile straine, o persoana care doreste sa fie aleasa intr-o asemenea functie trebuie sa cunoasca si politici comerciale, acorduri fito-sanitare, politici de calitate, precum si politica de investitii a Romaniei.

Ministrul Agriculturii a precizat ca atasatii agricoli ai Romaniei urmeaza sa fie prezenti incepand de anul viitor in tari precum Egipt, Spania, Germania, Turcia, Republica Moldova, Rusia, Turcia, Iordania, SUA si Israel.

Seful MADR a anuntat de asemenea ca salariul unui atasat agricol va fi in jur de 2.000 de euro, insa analizeaza posibilitatea ca acestia sa fie recompensati si pe baza numarului de contracte economice initiate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE