Motiunea simpla pe Agricultura a fost respinsa in Senat

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Motiunea simpla pe Agricultura depusa de senatorii Partidului National Liberal (PNL), impotriva lui Daniel Constantin, a fost respinsa cu 84 de voturi impotriva, 43 pentru si doua abtineri.

Unul dintre argumentele pe care Daniel Constantin le-a folosit pentru a combate motiunea simpla a liberalilor este aprobarea recenta din partea Comisiei Europene a noului Program National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

„Cu aceasta motiune simpla ati demonstrat ca nu sustineti interesul national, pentru ca in aceasta saptamana o delegatie a Romaniei trebuia sa fie in China. De asemenea, ati dat dovada de neinspiratie atunci cand ati lansat motiunea simpla, deoarece chiar astazi Romania a primit din partea Comisiei Europene aprobarea finala pentru noul PNDR 2014-2020”, s-a adresat Daniel Constantin, in Plenul Senatului, liberalilor.

Motiunea PNL-ului, intitulata „Sa oprim jaful! Agricultura tarii si peste 1 milion de fermieri se zbat intre secera lui Daniel Constantin si ciocanul lui Victor Ponta!”, nota ca o prima problema in agricultura din Romania este ca producatorii au mult prea putine resurse pentru a-si comercializa propriile produse.

„Principala problema cu care se confrunta agricultorii romani este legata de dificultatea cu care acestia pot concura pe piata agricola interna din Romania. Practic, agricultorul roman nu mai are loc sa vanda in propria tara”, sustineau semnatarii motiunii.

Acestia considera ca Legea 145/2014 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol reprezinta „o lovitura decisiva” data productiei romanesti, in contextul in care obtinerea atestatului de producator agricol si a carnetului de comercializare costa intre 500 si 850 de lei.

In textul motiunii, liberalii il acuzau pe Daniel Constantin ca a blocat subventiile pentru agricultura printr-un ordin dat in luna aprilie. De asemenea, acestia afirma ca legislatia din Romania in domeniul agricol promovata in ultimii trei ani este mai degraba „o frana” in dezvoltarea agriculturii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE