Motiunea simpla impotriva lui Achim Irimescu a fost adoptata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Motiunea simpla depusa de PSD-ALDE impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, a fost adoptata miercuri de Camera Deputatilor, cu 189 de voturi „pentru”, 11 „impotriva” si 86 de abtineri, potrivit Mediafax.

Initiata de 84 de parlamentari PSD si ALDE, motiunea intitulata „Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista” este indreptata impotriva ministrului actual al Agriculturii, Achim Irimescu, solicitandu-i-se acestuia demisia. Cu toate acestea, o motiune simpla nu impune potrivit statutului ei legal demisia unui oficial din Executiv.

Initiatorii sustin ca „in decursul anilor trecuti Guvernul Ponta a reusit sa aduca agricultura si industria alimentara pe unul dintre primele locuri in economia romaneasca”, iar actualul ministru al agriculturii Achim Irimescu are ca „preocupare zilnica” distrugerea „acestui sistem performant pe care l-a parazitat”.

„Preocuparea zilnica a acestui ministru este de a distruge cate ceva din sistemul performant pe care l-a paralizat, fara a construi absolut nimic. Trecand peste declaratiile halucinante ale domnului Irimescu, prin care a nenorocit fermierii si investitorii romani din sectorul alimentar sau uneori au starnit rasul unei tari intregi, actiunile si inactiunile ministrului Irimescu afecteaza siguranta nationala, prin amenintarea securitatii alimentare a Romaniei”, sustin semnatarii motiunii simple.

Tot miercuri, legea care prevede ca toate marile lanturi de magazine sa aiba cel putin 51% produse romanesti a fost adoptata astazi de Camera Deputatilor, cu 293 de voturi „pentru”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE