Dezastru pentru crescatorii de vaci: litrul de lapte se vinde cu 40 de bani

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Chiar daca au fost luate unele masuri de sprijin la nivel european, sectorul laptelui este intr-o criza fara precedent. Un litru de lapte a ajuns sa se vanda cu 40 de bani. A recunoscut-o chiar ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, la protestul fermierilor din Capitala.

„Sectorul laptelui este intr-o criza grava. Am fost recent la Vatra Dornei si lumea e extrem de nemultumita. Primesc 40 de bani pe litrul de lapte. Este incredibil ce se intampla. Nimeni din tara asta nu vrea sa dati faliment. Dezvoltarea mediului rural se datoreaza dumneavoastra si muncii pe care o desfasurati”, a declarat Achim Irimescu in fata fermierilor care protestau.

Numerosi crescatori de animale veniti la miting din toata tara ne-au spus ca daca pretul nu isi va reveni, vor fi obligati sa renunte la animalele pe care le detin.

„Toti vor sa le dam, dar noi nu primim nimic. Am 150 de oi si 50 de vaci. Nici pana la ora actuala nu am primit subventia nici pe pamant, nici pe animal. Ne descurcam foarte greu. Laptele am ajuns sa il vindem cu 60 de bani, insa tot ce cumparam e din ce in ce mai scump, ne-a declarat un crescator din Intorsura Buzaului.

Aproape 3.000 de crescatori de ovine si bovine, precum si fermieri din toata tara au protestat marti in fata Palatului Parlamentului, acestia fiind nemultumiti din cauza intarzierii platii subventiilor. Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a venit si el in randul protestatarilor, spunandu-le acestora ca isi vor primi toate subventiile pana la data de 30 iunie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE