Minstrul Daea, intalnire la Comisia Europeana pentru a rezolva problema cormoranilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anuntat ca peste cateva zile va merge la Comisia Europeana cu un program legat de combaterea cormoranilor, noteaza Digi 24.

„Este un raport al Parlamentului European din noiembrie care atrage atentia in zona asta cu cormoranul. Este problema Romaniei si a Europei. Sunt 300.000 de tone de peste mancat de cormorani si e hrana romanilor si a europenilor. Peste cateva zile o sa ma duc la Comisia Europeana pentru ca am stabilit o intalnire cu reprezentantii de la comisie sa ma duc cu un program pe care sa-l autorizam impreuna si sa luam masurile necesare.(…) Reducem efectivele prin metode cunoscute si aplicate de alte tari. (…)Nu imi permit sa las de trei ori cantitatea de peste sa o manance cormoranul si noi sa ne facem ca nu stim”, a spus Daea.

Daea despre cormorani: „ sunt 300.000 de tone de peste care se pierd din cauza acestei pasari care n-are dusman”

Seful MADR a reamintit ca productia de peste a Romaniei este de numai 12.000 de tone, deoarece cormoranii mananca anual 30.000 de tone, iar numarul acestor pasari a ajuns la 100.000.

„O sa vedeti un raport (al Parlamentului European n.r.), o rezolutie in Parlament cu 23 de voturi pentru, trei impotriva si o abtinere, care spune ca problema Europei sunt 300.000 de tone de peste care se pierd din cauza acestei pasari care n-are dusman, care e dusmanul numarul unu al pisciculturii. Sunt foarte multi cormorani, atat de multi ca nu se feresc de oameni. La nivelul Uniunii Europene, prin recensamant, sunt intre 1,7-1,8 milioane exemplare. In Romania sunt 100.000. Productia de peste este de 12.000 de tone. Ei mananca in jur de 30.000 de mii de tone. Se pot produce 55.000 de tone…”, a mai explicat ministrul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE