Ministrul Oros, de acord cu Petre Daea. Cormoranii sunt o problema pentru piscicultura

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat ca problema cormoranilor este una cat se poate de reala, ca acestia afecteaza piscicultura si ca procedurile pentru modificarea legislatiei au fost declansate.

„Cormoranii sunt o problema, despagubirile sunt justificate, cormoranii pot produce daune foarte mari. Pentru ca au fost protejati si nu au fost vanati de mult timp, s-au inmultit. Sunt proceduri de moficare a legislatiei pentru a se reveni la vanatoarea de cormorani”, a declarat ministrul.

Cine nu va fi despagubit

Ministrul a adaugat ca nu va despagubi fermierii care au declarat ferme piscicole mai extinse si cantitati de peste mai mari decat in realitate. „Au venit la plata pentru despagubiri dosare cu niste semne de intrebare.

Am inceput verificari pentru ca se spunea ca in ferme cantitatea de peste nu era cea reala. Nu vom da drumul la aceste plati pentru ca sunt ilegale, daca se declara o cantitate de doua ori mai mare de luciu de apa”, a explicat ministrul.

De asemenea, seful MADR a mai declarat ca din fondurile europene alocate operatiunilor de piscicultura, fosta conducere a ministerului a reusit sa absoarba doar 26% din acestea si ca, pe vremea ministrului Daea, s-au acumulat foarte multe cereri de despagubiri suspicioase.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE