Ministrul Oros, inalnire cu un oficial important dintr-un stat vecin. Care a fost scopul intrevederii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Miercuri, 19 februarie 2020, Adrian Oros, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit la sediul MADR pe E.S. Botond Zákonyi, ambasadorul Ungariei la Bucuresti, insotit de atasatul pentru agricultura si mediu- dl. Tibor László Sándor. Alaturi de ministrul Oros s-au aflat secretarul de stat Aurel Simion, precum si directorul general al Directiei Generale Afaceri Europene si Relatii Internationale.

Intalnirea a vizat consolidarea cooperarii bilaterale intre cele doua state si in cadrul Uniunii Europene, discutia fiind premergatoare intalnirii care va avea loc intre ministrul Adrian Oros si omologul sau ungar, István Nagy, in 29 februarie 2020, la Cluj.

Cu aceasta ocazie, vor fi abordate subiecte de interes comun pentru ambele tari, precum: evolutia Pestei Porcine Africane si a gripei aviare pe teritoriul Romaniei si Ungariei si identificarea de solutii pentru a tine in frau aceste boli, modul de functionare al Camerelor Agricole in Ungaria si posibilitatea implementarii unui sistem similar in tara noastra, noua Politica Agricola Comuna cu accent pe Pactul Verde European ”Green Deal”, precum si mentinerea Sprijinului Cuplat si a Ajutoarelor Nationale Tranzitorii, problema plafonarii voluntare. Ministrul Oros a afirmat ca tara noastra sustine plafonarea voluntara si plata redistributiva, astfel incat sa poata fi sprijinite mai mult fermele de familie, acesta fiind un obiectiv prioritar al conducerii MADR, ca si dezvoltarea procesarii produselor agricole.

 

In cadrul viitoarei intalniri de la Cluj, alaturi de Ministrul roman al agriculturii se va afla Presedintele Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, avand in vedere tematica propusa pentru discutii.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE