UE aloca 50 de milioane de euro pentru crescatorii de porci. Care este scopul finantarii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Potrivit unui comunicat emis de europarlamentarul PNL, Siegfried Muresan, Parlamentul European a votat bugetul UE pentru anul 2020, care include si 50 milioane de euro pentru acordarea de sprijin fermierilor afectati de pesta porcina africana, noteaza Mediafax.

„Plenul Parlamentului European a votat, astazi, propria pozitie asupra Bugetului Uniunii Europene pentru anul 2020. Bugetul cuprinde si 50 de milioane de euro pentru sprijinirea fermierilor afectati de pesta porcina africana, inclusiv fermierii din Romania. Aceste fonduri au fost alocate in urma amendamentelor depuse de europarlamentarii PNL Siegfried Muresan, Mircea Hava (membri in Comisia pentru bugete a Parlamentului European), Daniel Buda si Dan Motreanu (membri in Comisia pentru agricultura si dezvoltare rurala a Parlamentului European)”, arata un comunicat emis de eurodeputatul liberal Siegfried Muresan.

Potrivit acestuia, 30 de milioane de euro vor fi alocate catre Fondul European de Garantare Agricola (FEGA) pentru masurile specifice destinate fermierilor afectati de pesta porcina africana, in special pentru sprijinirea pietei produselor din carne de porc care a avut de suferit din cauza prezentei virusului.

Muresan: Cea mai mare parte a fondurilor se va duce catre fermierii romani

Europarlamentarul a precizat ca cea mai mare parte a fondurilor se va duce catre fermierii romani, care au fost cei mai afectati de pesta porcina africana.

„Numarul focarelor de pesta porcina africana din Romania a crescut in ultimele luni intr-un ritm ingrijorator. Nu doar fermierii si crescatorii de porcine au fost afectati, ci intreaga piata a produselor din carne de porc. De aceea, impreuna cu colegii mei am cerut alocarea de fonduri pentru masuri privind sprijinirea fermierilor europeni afectati de pesta porcina, din Bugetul Uniunii Europene pentru anul 2020. Am obtinut in total 50 de milioane de euro care vor ajunge, in mare parte, la fermierii romani pagubiti, avand in vedere ca aproximativ 90% din focarele de pesta porcina africana din UE se afla pe teritoriul Romaniei. Am promis fermierilor romani ca europarlamentarii PNL se vor lupta pentru interesele lor in Parlamentul European si exact asta facem”, a mai explicat Siegfried Muresan.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE