Ministrul Daea va discuta la Bruxelles problema cormoranilor

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, spune ca problema cormoranilor si a impactului pe care acestia il au asupra industriei piscicole vor fi discutate in cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Europene. Ministrul considera ca aceasta discutie este necesara, in conditiile in care pasarile consuma anual 300.000 de tone de peste, relateaza Mediafax.

Seful MADR spune ca problema cormoranilor este una cat se poate de serioasa, aruncata in peiorativ. Numarul pasarilor a crescut de 20 de ori in ultimii 25 de ani, ajungand la 1,7 – 1,8 milioane de exemplare, care consuma anual o cantitate de peste mai mare decat productia anuala a Frantei, Spaniei, Italiei, Germaniei, Ungariei si Republicii Cehe la un loc.

Mai multe tari cer derogari pentru reducerea numarului de cormorani

Ministrul a prezentat un raport al Comisiei pentru pescuit, prezentat in Parlamentul European, referitor la elaborarea unui plan menit sa minimizeze impactul pasarilor asupra industriei piscicole. „22 de state au cerut derogari pentru reducerea efectivelor de cormorani”, a precizat Daea.

„Cei ce au adus subiectul in periorativ trebuie sa fie atenta la exprimare, ministrul Daea nu greseste cand ridica o problema, o ridica pentru tara, in interesul tarii”, a spus Daea.

Daea: „Cormoranii nu se mai feresc de oameni”

Ministrul a prezentat deja la Bruxelles, in Comisia pentru pescuit din Parlamentul European, prioritatile pe care Romania le are in domeniul pescuitului in mandatul presedintiei Consiliului European. Ministrul a luat cuvantul in cadrul evenimentului, unde a spus: „A se vedea populatiile de cormorani. (…) Cormoranii in Romania fac baie in piscine, nu se mai feresc de oameni, de pescari nici atat”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE