APIA incheie campania de informare pentru fermierii care doresc sa acceseze fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) incheie astazi, 26 februarie 2020, seria sesiunilor de informare dedicate exclusiv beneficiarilor masurilor delegate de AFIR catre APIA din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, cu o ultima conferinta organizata in regiunea de sud-vest a tarii, respectiv la Ramnicu Valcea, judetul Valcea.

Prin Campania de informare derulata, s-a urmarit eficientizarea implementarii masurilor de dezvoltare rurala gestionate de APIA si cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene aferente acestora.

Masurile vizate au fost Masura 10 – Agromediu si clima, Masura 11 – Agricultura ecologica, Masura 13 Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale, Masura 14 – Plati in favoarea bunastarii animalelor, Masura 8 – Submasura 8.1  – Impadurirea si crearea de suprafete impadurite, Masura 15 – Submasura 15.1 – Plati pentru angajamente de silvomediu.

Am ajuns astazi la finalul campaniei de informare pe care am derulat-o timp de aproape doua luni, in toate regiunile tarii, exclusiv pentru beneficiarii masurilor delegate pe care le gestionam din PNDR 2014-2020. A fost un adevarat tur de forta, prin care ne-am propus sa mergem in mijlocul fermierilor cu informatii si noutati despre masurile delegate, prezentate la nivelul si  pe intelesul fermierilor, astfel incat sa reusim o imbunatatire a accesarii acestor forme de sprijin. La randul lor fermierii au venit catre noi cu problemele cu care se confrunta in accesarea masurilor delegate, cu diverse spete pe care au avut nevoie de clarificari punctuale. Cred ca aceasta Campanie de informare a fost un castig pentru toate partile implicate; pe de-o parte noi am reusit sa cunoastem mai amanuntit problemele cu care se confrunta fermierii, pe de alta parte fermierii au plecat acasa cu multe aspecte clarificate. Si astazi, la ultima sesiune pe care am organizat-o la Ramnicu Valcea, prezenta fermierilor a fost mare si am regasit si aici acelasi interes crescut pentru masurile delegate, ca peste tot in tara. Tragand linie, apreciem ca aceasta Campanie de informare a fost un real succes, ceea ce ne motiveaza sa organizam si pe viitor astfel de evenimente dedicate fermierilor” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

La conferinta de la Ramnicu Valcea participa astazi fermieri din judetele, Olt, Gorj, Dolj, Mehedinti, Teleorman si Valcea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE