APIA continua campania de sustinere a fermierilor care vor sa acceseze fonduri europene

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura continua astazi, 05 februarie 2020, seria sesiunilor de informare in randul fermierilor, dedicate exclusiv masurilor delegate de AFIR catre APIA din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020, cu o noua conferinta organizata in regiunea de sud-est a tarii, respectiv la Tulcea.

Scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea masurilor de dezvoltare rurala gestionate de APIA si de a creste gradul de absorbtie a fondurilor europene aferente acestora.

Masurile vizate sunt Masura 10 – Agromediu si clima, Masura 11 – Agricultura ecologica, Masura 13 Plati pentru zone care se confrunta cu constrangeri naturale, Masura 14 – Plati in favoarea bunastarii animalelor, Masura 8 – Submasura 8.1  – Impadurirea si crearea de suprafete impadurite, Masura 15 – Submasura 15.1 – Plati pentru angajamente de silvomediu.

„Deja este o certitudine ca aceasta campanie de informare dedicata exclusiv beneficiarilor masurilor pe care le gestionam din PNDR 2014-2020 este necesara si binevenita. Prezenta in numar atat de mare a fermierilor la evenimentul de azi ne reconfirma faptul ca, peste tot in tara, fermierii sunt interesati de aceste forme de sprijin si vor sa afle cat mai multe informatii pentru accesarea lor in mod corect si in cunostinta de cauza.” a declarat Directorul General APIA, Adrian PINTEA.

La conferinta de la Tulcea participa astazi fermieri din judetele Tulcea, Constanta, Braila, Galati, Buzau, Vrancea, Calarasi si Ialomita.

Urmatoarea sesiune de informare va avea loc in data de 12 februarie la Gura Humorului, in judetul Suceava.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE