Berarii Romaniei lanseaza o campania de sustinere a sectorului HoReCa, puternic afectat de criza Covid-19

Facebook
Twitter

Asociatia Berarii Romaniei initiaza #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, o campanie care isi propune sa atraga atentia consumatorilor asupra situatiei economice din sectorul ospitalitatii, puternic afectat de intreruperea activitatii pe perioada starii de urgenta.

Spre deosebire de alte sectoare, vanzarile pierdute de industria ospitalitatii in aceasta perioada nu pot fi recuperate in nici un fel, cele mai afectate fiind business-urile mici si de familie, multe dintre ele aflandu-se deja la un pas de faliment, se arata intr-un comunicat remis de asociatia patronala.

Campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa vine in intampinarea micilor si marilor localuri printr-un apel la solidaritate din partea consumatorilor. Acestia pot contribui la sustinerea activitatii restaurantelor si localurilor preferate pe timp de criza, apeland la serviciile online de livrare la domiciliu sau de tip take away ale locatiilor HoReCa functionale in acest moment, de altfel singurele activitati permise in aceasta perioada.

Sectorul ospitalitatii se numara printre cele mai afectate de criza Covid-19. Totusi, unele locatii nu si-au intrerupt activitatea, trecand de la servirea fizica la livrarea direct acasa, astfel ca oamenii din bucatariile acestor restaurante continua sa gateasca. In aceste momente, localurile au nevoie mai mult ca niciodata ca cei mai fideli clientii ai lor sa le fie alaturi, comandandu-si mancarea preferata acasa.

Asociatia Berarii Romaniei, prin campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, invita la solidaritate si empatie, reamintindu-ne ca mare parte din restaurante au in spatele lor aceiasi oameni care continua sa puna suflet in mancarea pe care o prepara.

Acum mai mult ca niciodata, mancarea are rolul de a alina, bucura, incuraja sau aminti de momentele frumoase, petrecute in locurile preferate, alaturi de cei dragi. De aceea, ne propunem ca prin #MancareDeSuflet #SOSHoReCa sa incurajam un comportament de sustinere fata de oamenii care dau viata acestor localuri. Doresc sa multumesc in numele Asociatiei tuturor partenerilor din HoReCa, care se alatura eroilor din prima linie, continuand sa puna suflet in ceea ce fac zi de zi, chiar si in conditii vitrege”, a declarat Julia Leferman, Director General al Asociatei Berarii Romaniei.

Ca parte a efortului de sustinere a industriei HoReCa, asociatia Berarii Romaniei a adresat o scrisoare autoritatilor prin care solicita sa aiba in vedere cu prioritate sectorul ospitalitatii atunci cand analizeaza solutiile pentru atenuarea efectelor economice negative asupra companiilor si angajatilor acestora.

„Implementarea unor masuri guvernamentale exceptionale – care sa sprijine toate aceste afaceri sa revina pe linia de plutire odata cu relaxarea restrictiilor, acoperind fie si partial pierderile suferite  – poate contribui la reducerea semnificativa a impactului asupra HoReCa, dar si asupra celorlaltor sectoare direct afectate, printre care si productia de bere”, a continuat Julia Leferman.

„Mancarea cu gust bun are darul de a aduna oamenii laolalta. Pentru mine, viata in restaurant inseamna pasiune, ca pentru multi colegi de breasla. Am vazut atatea povesti frumoase derulate in restaurante, incat e greu acum sa privesc industria in liniste. Faptul ca ne-am putut adapta, fie pentru a sustine eroii din linia intai, fie pentru a fi in continuare aproape de oaspetii nostri, prin programul de livrari, a fost alinare. A fost si perioada in care am simtit, mai mult ca oricand, cat de puternici suntem impreuna. In numele organizatiei HORA, multumim Asociatiei Berarii Romaniei pentru implicare si pentru sustinere, prin initierea campaniei #MancareDeSuflet #SOSHoReCa. Cu fiecare umar alaturat parca e putin mai usor”, spune Daniel Mischie, presedinte HORA.

Campania #MancareDeSuflet #SOSHoReCa isi propune sa contribuie la sustinerea localurilor din Romania intr-o perioada dificila, dar in care o mancare buna, preparata cu suflet, inca aduce zambetul, atat pe fata celui care o comanda, cat si pe fata celui care o prepara.

Partenerul asociatiei Berarii Romaniei in aceasta campanie este HORA, organizatia patronala a hotelurilor si restaurantelor din Romania.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE